Match: Belgien-Spanien (Landskamp) | Speltips: Belgien | Odds: 2,80 | Spelstopp: 20:44 | Spelbolag: LeoVegas

Efter tre raka vinster på sidan så blev det tyvärr en förlust under gårdagen när Örgryte svek oss. Trots en massiv press under andra halvleken där man bl.a avlossade hela 11 skott så lyckades man tyvärr aldrig pilla in bollen där den skulle sitta.

Belgien tycker jag bara blir bättre och bättre ju längre tiden går, det känns som att man fått ihop laget på ett fint sätt och inom några år tror jag man har chans att ta sig väldigt långt i VM. I EM lyckades man inte riktigt som man hade velat utan åkte istället chockerande ut mot Wales redan i kvartsfinalen. Nu tror jag man är mer än laddade för att ta sig till VM och ett möte mot Spanien strax innan kvalet drar igång är en perfekt uppladdning för laget, speciellt när man får spela inför hemmafansen.

Spanien är ett lag som tidigare år fullständigt dominerat den europeiska scenen med flera EM guld, både 2008 och 2012. Under årets EM gick det dock inte lika bra utan man åkte ur redan i kvartsfinalen mot Italien, ett riktigt misslyckande alltså trots att Italien var bra. Det känns som att Spanien är ett landslag på väg att tappa allt mer och spelarna blir bara äldre. Dessutom får jag en känsla av att stommen i truppen inte är lika motiverade längre för landslagsfotboll och är man då motiverade för en träningsmatch? Tveksamt. Jag tror vi får se ett passivt Spanien imorgon som inte kommer köra på allt för hårt utan låter istället Belgien ta kommandot.

Det ska dock tilläggas att det givetvis inte är en spiksäker etta som jag talar om utan det lär förmodligen bli en jämn tillställning där vi hoppas Belgien går segrande ur striden. Men Spanien har under ett par år visat att man kanske inte riktigt längre är det där världslaget som man var för fyra år sedan och innan dess. Nu får vi hela 2,80 på en rak etta vilket jag tycker är väldigt spelvärt, om inte annat så tycker jag man bör testa med en mindre summa.