Match: IFK Göteborg-Helsingfors (Europa League) | Speltips: IFK Göteborg Halvtid | Odds: 1,95 | Spelstopp: 18:59 | Spelbolag: Bethard

Gårdagens BLGM spel på Astra-Köpenhamn satt fint redan efter ca 60 minuter, kan dock erkänna att man började bli lite orolig när klockan började närma sig slutet. Förutom det så bjöd jag även på ett nattspel i Copa Argentina där jag lirade x2 till 2,25 vilket på förhand kändes väldigt bra. Det såg länge ut att gå vägen fram tills hemmalaget gjorde 1-0 i 93:e minuten, otroligt sur förlust får jag säga.

Nu släpper jag dock den snöpliga förlusten och riktar fokuset mot Europa League kvalet där vi har möte mellan IFK Göteborg-Helsingfors nere i Göteborg. Hemmalaget fick en riktigt bra lottning i form av Helsingfors där man bör vara ett par klasser bättre då det trots allt skiljer en del mellan finländsk och svensk fotboll. Jag tror man är riktigt nöjd över lottningen och det ska vara ett klart enklare motstånd än vad man exempelvis fick i andra omgången förra året när man lottades mot Rio Ave som var lite för starka.

IFK Göteborg har under de senaste månaderna visat sig vara ett riktigt starkt lag och kanske kan man ta sig ända till gruppspelet ifall man får en tacksam lottning även i playoffet, förutsatt att man tar sig vidare då. Sedan nederlaget mot Östersund borta i maj så har formkurvan pekat spikrakt uppåt och man har numera 11 raka matcher utan förlust. Noterbart är även att man under dessa matcher haft ledningen i halvlek i 7 av totalt 11 matcher. Man öser ofta på redan från start och det såg vi inte minst i Polen i andra omgången när man redan i halvtid hade en 0-2 ledning. Allt som oftast så gör man minst 2 mål i matcherna och då är chansen stor för en ledning redan i halvtid.

Helsingfors är sedan många år tillbaka ett topplag i den finländska ligan men det bör betraktas som en riktig skräll om man får med sig “poäng” ifrån Göteborg ikväll. Fokus kommer gissningvis ligga mycket på försvaret för att försöka få med sig ett bra resultat på bortaplan och sedan försöka kunna forcera mer på hemmaplan i returen. Framförallt då lagets två bästa spelare framåt saknas då Taye Taiwo och Nnamdi Oduamadi är skadade vilket gör det tufft då reservspelarna inte är av samma kvalité.

Om Blåvitt spelar som man tidigare gjort i både Europa League och Allsvenskan så ska man klara av att spräcka nollan redan i första halvlek. Jag har väldigt svårt att se Helsingfors göra mål idag då lagets bästa alternativ offensivt saknas och man har inte mycket att ersätta med. Jag skulle alltså vilja säga att allt hänger på Blåvitt i detta spel, gör man mål i första halvlek så sitter spelet.

Jag lägger “IFK Göteborg att vinna första halvlek” till 1,95x degen hos Bethard som enligt mig är mycket spelvärt!