Match: Sundsvall-Malmö FF (Allsvenskan) | Speltips: Malmö – 1 Asian | Odds: 1,75 | Spelstopp: 17:29 | Spelbolag: LeoVegas

Det är många fina matcher i Allsvenskan under dagen och jag känner att vi måste testa minst en match då det ofta ger bra utdelning. Samtidigt kan det även vara otroligt svårt då alla lag kan slå alla, precis som att Malmö förlorade i Svenska Cupen häromdagen mot Landskrona.

Malmö som under förra säsongen misslyckades i Allsvenskan är nu tillbaka på rätt spår igen och skuggar Norrköping i toppen. En seger är verkligen behövlig idag då Norrköping med knapp marginal slog Kalmar FF på bortaplan under gårdagen och ligger nu två poäng före. Nu har man heller inget Europaspel att fokusera på utan kan istället lägga all kraft på de Allsvenska matcherna framöver. Idag möter man ett Sundsvall som kämpar i bottenskiktet av tabellen, det bör vara klasskillnad med tanke på att Malmö bör vara högst motiverade för uppgiften. Malmö har förutom nederlaget i cupen sett väldigt starka ut på slutet och körde över Jönköping fullständigt i förra omgången.

Sundsvall då? Nja där ser det verkligen inte bra ut, på de fem senaste matcherna har man målskillnaden 11-1 och det trots att man mött rätt mediokra lag. Senast åkte man ur cupen mot Norrtälje och man är nu mållösa i hela fyra raka matcher. Man ligger just nu strax över nedflyttningsplatsen men jag ser inget annat än att man snart hamnar där om ingen drastiskt förändring sker i laget. Jag tycker statistiken talar för sig självt i det här läget, kolla själva på deras fem senaste matcher.

Sundsvall-Norrtälje: 0-1
Sundsvall-Elfsborg: 0-4
Sundsvall-Hammarby: 0-0
Sundsvall-Östersund: 0-4
Sundsvall-Norrköping: 1-2

Med tanke på att Malmö är tvingade att ta tre poäng idag så tror jag att man kommer vara högst motiverade för uppgiften. Samtidigt är Sundsvalls form sämre än när ÖIS spelade i Allsvenskan under 2009 och jag tror inte man har en chans i världen här. Därför lägger jag spelet Malmö -1 Asian till 1,75x som innebär att du får pengarna tillbaka ifall Malmö endast vinner med ett mål. Om laget vinner med två mål eller fler blir det vinst, ett perfekt sätt att gardera upp sig på och samtidigt få högre odds.