Tisdagen bjuder på ett flertal matcher i Premier League efter att lördagen var fullspäckad med drabbningar i FA-cupen. Arsenal är ruskigt starka hemma i norra London, men vi bortser från 1X2-marknaden och hittar ett fint spel på hörnmarknaden!

Match: Arsenal – Cardiff (Premier League) | Speltips: Cardiff +5 hörnor | Odds: @1.56 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:45

Arsenal söker topp-4 placering

Arsenal har haft en rätt märklig period de senaste veckorna. Först förlorar man och blir nollade av West Ham, för att sedan vinna över rivalen Chelsea, och till sist åka på en förlust mot Manchester United hemma med 1-3. Jakten på Champions League plats är riktigt jämn mellan storlagen. Arsenal ligger, precis som Man United, på 44 poäng medan Chelsea har ett smått försprång på 47 inspelade pinnar. Man är således i ett stort behov av full pott denna matchen, poängtapp blir otroligt kostsamt.

Vad det gäller hörnorna kan vi konstatera att Arsenal skapar 6 egna hörnor i snitt på hemmagräs. 6 hörnor kan låta rätt mycket, men vad man bör ha i åtanke är att man snittar 4,9 hörnor emot sig hemma på hemmaplan, överlägset mest av alla lag tillhörande “The Big Six”. Av sina 23 spelade ligamatcher har man löst vårt spel i 18 matcher, ruskigt bra statistik. Procentuellt sett motsvarar det 78% av matcherna. “Gunners” löser dessutom spelet i 15 av sina 18 senaste matcher. Ser vi till Arsenals 6 senaste matcher kan vi dessutom se att man löser spelet i 5 av dessa matcher.

Bortalaget måste framåt

Cardiff stod för en strålande säsong i Championship i fjol. Laget från Wales slutade på en andraplats och avancerade således till Premier League. Men lätt har man inte haft det. Man har endast vunnit 5 matcher sedan säsongens start och huserar på artondeplatsen i tabellen – en placering som innebär att man i nuläget befinner sig under nedflyttningsstrecket. Det vill till att man börjar skrapa ihop resultat nu om man inte vill att det ska bli riktigt svettigt mot slutet av säsongen. Man har endast en vinst på 5 spelade matcher, och Emirates är nog inte den mest optimala destinationen att spela på om man vill hitta tillbaka till formen. Cardiff är sannerligen inte det bästa laget i ligan på att fixa hörnor, men ett försprång på 5 hörnor ska man lösa här. Man löser vårt spel i 14 av 23 matcher i ligan, motsvarande 60% av matcherna. Laget snittar 4,3 hörnor framåt medan man får 6,9 emot sig. Dessutom är det väldigt sannolikt att vi får bevittna en ledning i hemmalagets favör, något som får Cardiff att pressa mer.

Speltips: Cardiff +5 hörnor

Jag väljer att spela Cardiff +5 hörnor. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal löser spelet i 18 av 23 ligamatcher denna säsong

  • Arsenal får flest hörnor emot sig av alla i “The Big Six”

  • Cardiff snittar 4,3 hörnor framåt samtidigt som man får 6,9 emot sig

  • Arsenal snittar 6 hörnor framåt och 4,9 emot sig på hemmaplan

Högst odds hittar jag hos Unibed som ger 1.56. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.56 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.