Joakim Östman|28 januari, 2022, 10:20

Jag väljer att spela på Bournemouth i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bournemouth vann säsongens första möte övertygande med 3-0.

  • Barnsley har varit Championship svagaste lag säsongen igenom.

  • Barnsley har förlorat fyra av deras fem senaste matcher i Championship.

  • Bournemouth har ett betydligt starkare lag och är givna favoriter.

  • Bournemouth behöver tre poäng och här studsar de tillbaka.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Bournemouth att vinna hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formsvagt

Bournemouth befinner sig i något utav en formsvaga och vi kan konstatera att resultaten på sistone inte varit önskvärda. Två raka nederlag mot Luton respektive Hull gör att Bournemouth tappat andraplatsen i Championship. Förvisso har Blackburn som ny ligatvåa en match mer spelad och med de kan Scott Parkers mannar ändå känna viss tillförsikt. Bournemouth såg länge ut att tillsammans med Fulham vara de givna lagen att bärga det två direktplatserna upp till Premier League. Likväl sett till den senaste periodens svagare form hos Bournemouth finns det en hel del frågetecken som behöver rätas ut. Bournemouth kommande spelschema ser dock väldigt bra ut då det nästkommande tre mötena är mot lag på nedre halvan av tabellen. Här måste Scott Parker och Bournemouth känna att de har en ypperlig chans att bygga ett momentum och hitta tillbaka på vinnarspåret igen.

På tal om dålig form så kan vi även konstatera att lördagens hemmalag Barnsley inte heller de imponerat på sistone. Även de kommer från två raka nederlag mot Nottingham Forest respektive Birmingham, där förlusten senast skrevs till hela 3-0. Barnsley hittas även sist i Championship och deras säsong kan inte annat än beskrivas som ett totalt fiasko. Barnsley har dessutom bara lyckats spela in tre poäng av trettio möjliga under den senaste tiden. Vi kan därför fastslå att just nu talar nästan allting för att Barnsley kommer att spela League One fotboll nästkommande säsong.

Spelvärde på bortasegern

Inför lördagens möte på Oakwell Stadium skiljer de trettiofem poäng lagen mellan och vi kan inget annat än att beskriva matchen som toppen mot botten. Säsongens första möte mellan lagen blev det heller inget snack i då Bournemouth lätt städade av Barnsley och vann med 3-0. Förutsättningarna inför säsongens andra möte är dock till viss del förändrade, då Bournemouth verkligen har haft svårt att hitta en jämnhet i spelet på sistone. Barnsley har dock varit ligans sämsta lag säsong igenom och bättre chans för Bournemouth att studsa tillbaka får de inte. Bournemouth är givetvis också givna favoriter på förhand och detta är en match de bara ska vinna.

Barnsleys självförtroende kan knappast vara annat än i botten och här ser jag inte att de lyckas stå upp mot ligatrean. Jag förväntar mig även en stark reaktion från Bournemouth efter deras chockerande förlust senast mot Hull. När vi dessutom tar hänsyn till spelarna som står till Bournemouths förfogande och tillståndet Barnsley för närvarande befinner sig i, skulle alla resultat här förutom en bortaseger betraktas som en chock. Oddset på bortasegern är även tillsynesvis högt ställt och det tar vi vara på genom att givetvis syna en Bournemouthseger i lördagens möte.

fotboll, championship
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Barnsley - Bournemouth
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.