Axel Olsson|28 januari, 2023, 11:00

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leverkusen är ett bättre lag än vad tabellen visar. De har kvaliteten för att vara med i topp 6.

  • Leverkusen går starkt med Alonso vid rodret. De har vunnit deras fem senaste ligamatcher.

  • Det har blivit hela 16 mål i Dortmunds tre senaste ligamatcher.

  • BLGM-spelet har suttit i fem av deras sex senaste inbördes möten.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Offensivt Leverkusen under Alonso

På förhand ser det ut att bli ett händelserikt möte mellan Bayer Leverkusen och Borussia Dortmund. Det kommer att finnas gott om offensiv kvalitet på planen när dessa två drabbas samman i den 18:e ligaomgången. Leverkusen har blivit ännu mer offensivt tänkande sedan den förre detta storspelaren Xabi Alonso tagit över huvudansvaret. Vi har sett en uppåtgående form under spanjorens vingar och äntligen har Leverkusen letat sig högre upp i tabellen där de är förtjänta av att vara.

Leverkusen hade en tyngre start men är betydligt bättre än vad deras tidigare placering antytt. De har kvaliteten för att vara med i topp 6 och med den här formen närmar de sig med storsteg. Det finns en ungdomlig framfusighet i detta Leverkusen och flera motståndare har haft bekymmer med att stoppa den. Det finns massvis med potential i truppen men de yngre spelarna tar redan ett väldigt stort ansvar. Leverkusen har vunnit deras fem senaste ligamatcher och mäktat med hela 14 mål framåt i dessa fem. Omställningsspelet är också en styrka och när den vindsnabbe högerspringaren Diaby får tillräckligt med yta blir det ofta riktigt farligt.

Mål i mängder

Dortmund har alltid varit ett lag som spelar en offensiv fotboll, iallafall så långt bak vi kan minnas. Det råder ingen större förändring i årets Dortmund-upplaga och det kan vi inte minst se i deras senaste ligamatcher. De har nämligen blivit hela 16 mål i deras tre senaste ligamatcher mot Mainz, Augsburg och Mönchengladbach. De sistnämnda har en stark offensiv men inte de två andra, vilket visar på att det är just Dortmund som lägger grunden för de svängiga och händelserika matcherna. De fyller på så pass mycket i anfallet att till och med svagare offensiver som Mainz och Augsburg får farliga chanser i omställningsspelet.

Positiva nyheter är att anfallaren Sebastien Haller är tillbaka igen efter sin sjukdom i höstas. Det är en väldigt målfarlig anfallare som nu kan avlasta den unga talangen Moukoko som fått bära ett för stort ansvar hittills. Bakom forwards-rollen fortsätter Julian Brandt och Jude Bellingham att göra det riktigt bra. Den sistnämnda var avstängd i förra omgången men är nu tillbaka igen mot tuffa Leverkusen. Det brukar bli händelserikt när dessa två lagen möts – BLGM-spelet har suttit i fem av deras sex senaste inbördes möten. Det finns för mycket kvalitet för att vi ska kunna se ett mållöst möte här, mycket talar för ett högre antal mål!

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 17:30
Leverkusen - Dortmund
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.