Joakim Östman|28 januari, 2022, 10:25

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i det fyra senaste inbördes mötena.

  • Både lagen har gjort mål i tre av Montpelliers fem senaste matcher.

  • Båda lagen har imponerat under ligaspelet denna säsongen.

  • Montpellier har gjort mål i 86% av deras matcher denna säsongen.

  • Marseille har gjort mål i 80% av deras matchen denna säsongen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Hårt slag

Marseille fick under veckan ett oerhört tungt slag när FIFA delade ut ett straff för deras övergång rörande Pape Gueye. Detta innebär att Marseille inte  kommer att få värva spelare under det två nästkommande övergångsfönstrerna vilket är ett oerhört tungt slag. Marseille som har gjort en väldigt bra säsong måste nu försöka bortse från detta och fortsätta leverera på plan. I Ligue 1 hittas Marseille på en tredjeplats där de har fempoängs marginal till Strasbourg på fjärdeplatsen. Mycket talar just nu för att de kommer bärga en Champions League plats till nästa säsong vilket är vitalt för att återigen befästa sig som ett topplag i Frankrike. Senast Marseille lyckades gå hela vägen Coupe de France var 1989, ändå måste cupspelet ses som deras bästa chans på en titel denna säsongen.

Montpellier tog en förlösande första seger på det nya kalenderåret när det under föregående helg lyckades slå Monaco. Montpellier tappade en två-måls ledning och såg länge ut att gå mot ytterligare en segerlös match, då klev Mavididi fram och hittade nätet i matchens sista minut vilket fastställde slutsiffrorna till 3-2. Segern tog Montpellier upp på en sjätteplats i Ligue 1 där de nu verkligen har häng på europaplatserna. Även hos Montpellier får vi leta oss tillbaka så långt som till 1990 för att hitta när de senaste bärgade titeln i  Coupe de France. Likväl har mycket sett bra ut hos Montpellier under säsongen och givetvis har även de ambitioner att utmana om cuptiteln.

Spelvärde på mål

Marseille tog en mycket viktig seger senast när de på bortaplan slog Lens i ligaspelet med 0-2 vilket de nu vill bygga vidare på i Coupe de France. I sextondelsfinalen slog Marseille ut Chauvigny från den franska femte divisionen utan större bekymmer i en match som slutade 0-3. Lördagens gäster Montpellier avancerade igenom att slå ut ligafyran Strasbourg efter en mycket tätt match som kunde gått båda lagens väg. Inför lördagens möte på Stade Vélodrome kan vi konstatera att det kommer bli en tuff batalj mellan två klubbar som vill gå hela vägen. Favoritskapet i matchen är väldigt svårt att sia om då båda lagen visat prov på bra spel under säsongen. Marseille är möjligtvis något starkare på pappret och på hemmaplan måste de känna att det har en väldigt bra möjlighet i detta mötet. Likväl ska inte Montpellier underskattas då de gång på gång under säsongen visat sig vara kapabla att störa topplagen i Frankrike.

Jag väljer därför att undvika spel på resultatet och riktar istället in mig på ett målspel och då att båda lagen hittar nätet. Det spelet har suttit i det fyra senaste inbördes mötena och dessa matcherna bjuda ofta på målfester. Båda lagen har även visat prov på en mycket fin offensiv kraft säsongen igenom och de båda lämnar väldigt sällan planen mållösa. Montpellier har gjort mål i 86% av deras matcher under säsongen medans Marseille har gjort samma i 80% av deras matcher. Jag förväntar mig en match där båda lagen kommer att gå för det vilket kommer öppna upp för en målrik match. Givet dessa förutsättningarna klickas självklart spelet att båda lagen gör mål, till ett mycket fint odds!

fotboll, Coupe de France
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Marseille - Montpellier
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.