Joakim Östman|28 januari, 2023, 12:00

Jag väljer att spela på Milan & under 3,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen är i formsvackor och här förväntas en tight tillställning.

  • Milan är i stort behov av tre-poäng och ska ses som favoriter.

  • Sassuolo har endast stått för sex mål på deras tio bortamöten i Serie A.

  • Sassuolo har spelat in en-poäng på deras fyra matcher sedan omstarten.

  • Sassuolos Serie A matcher har i 78,9% resulterat i under 3,5 mål.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Milan & under 3,5 mål hos hajper

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Borta från titelstriden?

VM-uppehållet tycks drabbat Milan hårt som inte gått att känna igen sedan omstarten av säsongen. Milan inledde visserligen med att besegra Salernitana i omstarten men därefter har det gått segerlösa. I veckomötet på Stadio Olimpico mot Lazio åkte Milan dessutom på en ordentlig käftsmäll. I en match Milan behövde vinna blev det istället helt överkörda av ett Lazio som i sin tur stod för klass-insats. Slutsiffrorna skrevs till hela 4-0 och Milan ser nu därför ut att vara helt borta från titelstriden.

Milan har även åkt ut i Coppa Italia samt förlorat supercup-finalen mot antagonisterna Inter med smärtsamt tydliga 3-0. Detta kan således inte bedömas som något annat en rejäl formsvacka och Milan behöver desperat studsa tillbaka i söndagens möte mot Sassuolo.

Sassuolo har efter att flera nyckelspelare lämnat klubben i somras haft svårt att hålla den höga nivån vi vant oss vid senaste säsongerna. Sassuolo hittas bara på 17-plats i tabellen och även om avståndet ner till nedflyttningsplatserna är fem-poäng är läget prekärt. 

Formen efter VM-uppehållet har även varit svag och på det fyra spelade matcherna har Sassuolo endast bärgat en-poäng. Poängen togs senaste där Monza stod för motståndet i en match Sassuolo till stora delar ägde. Sett till xG var Sassuolo laget närmst tre-poäng vilket det hoppas kunna bygga vidare på framöver.

Gyllne chans 

Efter 0-7 i målskillnad för Milan i deras två senaste möten mot Inter respektive Lazio förväntar vi oss en reaktion. Milan behöver hitta tillbaka till höstens form och när Sassuolo kommer på besök är det tre-poäng som gäller. I en jämn tabelltopp har inte Milan råd att tappa alltför många poäng och sett till truppernas slagkraftighet ska såklart Rossoneri hållas som favoriter.

När det är ett formsvagt Sassuolo som står för motståndet har Milan en gyllne chans att hitta tillbaka på vinnarspåret. Sett till oddssättningen är dock spel enbart på Milan inte särskilt spelvärt och här dukas därför en dubbel fram.

Givet lagens form förväntar vi oss en inte alltför sprakande tillställning och inget av lagen kommer bjuda på något i onödan. Milan och Sassuolo har även haft stora bekymmer med målskyttet på sistone och här synas därför en målsnål match. 

Det rekommenderade spelet blir därför att Milan-vinner och att matchen resulterar i under 3,5 mål vilket klickas till ett fint odds på 2.41!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 12:30
Milan - Sassuolo
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.