Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mainz kommer senast ifrån en urstark 3-2 seger mot topplaget RB Leipzig.

  • BLGM-spelet har suttit i fyra av Stuttgarts fem senaste hemmamatcher.

  • Mainz har löst spelet i fyra av deras fem senaste bortamatcher.

  • Nykomlingen Stuttgart har acklimatiserat sig bra i Bundesliga och hittas just nu på en stabil tiondeplats.

  • Spelet har suttit i tre av deras fyra senaste inbördes möten.

Nykomlingen har anpassat sig bra

Stuttgart och Mainz 05 drabbas samman i 19:e omgången av Bundesliga under fredagskvällen. Hemmalaget Stuttgart är det laget som presterat bäst av dessa två under första halvan av säsongen. Stuttgart är en anrik klubb som vunnit Bundesliga totalt fem gånger under deras existens, men senast gången var för 14 år sedan.

Hemmalaget Stuttgart spelade faktiskt i tyska andraligan förra säsongen. Uppflyttningen blev ett faktum när klubben knep en direktkvalificering genom en stark andraplats. Nu är ambitionen främst att stanna kvar i tyska högstaligan och sedan bygga därifrån. Nykomlingen har presterat mer än godkänt efter 18 omgångar och hittas på en stabil tiondeplats i tabellen. Hemmalaget har bjudit på en hel del mål i båda ändarna av planen – Stuttgarts ligamatcher har ett högt snitt på 3,44 mål/match den här säsongen. BLGM-spelet har suttit i fyra av deras fem senaste hemmamatcher i ligaspelet.

Vind i seglet

Medan hemmalaget och nykomlingen Stuttgart vilar tryggt i mitten av tabellen, hittas gästerna Mainz 05 i ett betydligt sämre utgångsläge inför den andra halvan av ligaspelet. I nuläget befinner sig svensken Quaison och hans gäng på en 17:e plats i Bundesliga. De har hela sju poäng upp till säker mark, en klättring som ställer lagets mentalitet på prov.

Men bortalaget Mainz fick vind i seglet när de besegrade topplaget RB Leipzig i senaste omgången. Mittbacken Moussa Niakhate klev fram och blev matchhjälte med sina två mål, slutresultatet skrevs till 3-2. En seger som betyder oerhört mycket för klubben med tanke på deras tabelläge just nu, det kan absolut vara starten på jakten mot det säkrade kontraktet. Mainz har haft väldigt svårt att hålla tätt bakåt den här säsongen. Båda lagen har gjort mål i fyra av deras fem senaste bortamatcher. Med den tunga segern i bagaget känns Mainz chanser till poäng betydligt större än tidigare.

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 27/1 kl 19.35

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.