Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Västerås har vunnit en del på sistone men utan att spelet sett bra ut – senast mot jumbon Kristianstad hade man stora problem

  • BIK Karlskoga har tagit poäng i 14 raka matcher och man har vunnit tio av sina elva senaste matcher

  • Västerås har nyligen tappat sin enskilt viktigaste spelare i Niclas Lundgren och det är ett stort tapp för västmanlänningarna

  • BIK Karlskogas målvakt, Tim Juel är i sanslöst bra form och han har släppt in tre mål på sina sex senaste starter

  • Västerås powerplay är under all kritik och nu möter man ett lag som är bra i både powerplay och boxplay

  • BIK Karlskoga har vunnit tre av sina fyra senaste matcher mot Västerås

Poängen haglar in på kontot

Västerås har samlat ihop fyra segrar på sina fem senaste matcher och det är viktiga poäng man tagit då tabellen är jämn. Men även fast poängen trillat in den sista tiden så är det inte i linje med hur spelet ser ut på isen. Senast mötte man jumbon Kristianstad på bortaplan och där var man i 50 minuter utspelade. En storspelande Jesper Myrenberg i mål såg till att det blev två poäng och det var två poäng för mycket, för det var inte mycket som stämde. Även lagets powerplay är under all kritik och i matchen mot Kristianstad fick man i stort sett spela sista tio minuterna av matchen i powerplay, utan resultat. Man bommade även ett 5 mot 3-läge i två minuter och ska Västerås lyckas avancera uppåt i tabellen krävs det att man steppar upp på den punkten.

För BIK Karlskogas del har den senaste tiden varit briljant. Värmlänningarna har 14 raka matcher med poäng och man har dessutom vunnit tio av sina elva senaste matcher, något som har speglat av sig på tabellen. Inför fredagens match ligger man på en andraplats, nio poäng före trean Björklöven och nu finns det goda möjligheter att klamra sig fast där uppe, men då krävs det att man håller i hela vägen ut. Björklöven har nämligen fyra matcher mindre spelade och därför behöver det här laget fokusera på en så pass bra prestation i match efter match, oavsett om motståndet heter Timrå eller Väsby.

Tungt backtapp märktes direkt

BIK Karlskogas fina segerrad skojar man inte bort, men det finns något betydligt mer fascinerande att lägga märke till, nämligen lagets galna defensiv. Totalt har man släppt in sex mål på sina sju senaste matcher och målvakten Tim Juel storspelar i match efter match. Keepern har enbart släppt in tre mål på sina sex senaste starter, en sjukt bra prestation. Lagets offensiv har kanske inte varit lika sprudlande som vanligt men det har inte behövts när försvarsspelet varit så pass kompakt. Nu ställs man mot ett Västerås som tar poäng, men spelet är under all kritik. Lagets bäste back, Niclas Lundgren försvann till Färjestad och det märktes direkt. Hårdheten framför mål saknades och Västerås fick i stora stunder spendera mycket tid i egen zon, utan puck.

Det kommer inte att fungera mot BIK Karlskoga. Västerås har senaste två säsongerna haft problem med BIK Karlskogas offensiva spel och jag tror det kan straffa sig här. Det blir även en utmaning för hemmalaget att komma igenom HockeyAllsvenskans, just nu hetaste betongförsvar. Flera forwards i Västerås har höjt sig den senaste tiden men det är fortfarande för ojämnt över fyra kedjor för att det ska lyfta ordentligt. Här ställs man även mot ett av seriens bästa lag i special teams, något som inte varit Västerås melodi den senaste tiden. Jag tror att ett betydligt bättre och formstarkare BIK Karlskoga plockar hem en seger här.

Speltips.se ger tipset:

BIK Karlskoga (ML) hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 28/1 kl 09.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.