Jonathan Erlandsson|28 oktober, 2022, 14:47

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Linan har gått in fyra av Newcastles sex senaste matcher.

  • Aston Villa har sparkade tränaren och vann direkt förra helgen med 4-0.

  • Linan har gått in i två av de tre senaste mötena lagen emellan på den här arenan.

  • Båda lagen har flera duktiga målgörare.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Pinnacle

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formen är god

Formstarka Newcastle tar emot Aston Villa som efter att man sparkade tränaren Steven Gerarrd fick det rejält att stämma och besegrade Brentford med 4-0.
Newcastle har även dem riktigt fina minnen att med sig från förra helgen då man besegrade Tottenham på bortaplan med 2-1 och tog lagets fjärde seger på de fem senaste matcherna. Det gör laget till ett av de absolut starkaste lagen i ligan för tillfället och naturligtvis äntrar man St. James Parks gräs som favoriter den här lördagseftermiddagen.

Newcastle som även tidigare under säsongen stod för spelmässigt bra insatser, men med en oförmåga att döda matcherna spelade väldigt många kryss, har nu börjat vinna matcherna istället och klättrat upp till en fjärde plats.
Man fick tidigt under säsongen skador på nyckelspelare, men allteftersom de viktiga spelarna kommit tillbaka så började även vinsterna att trilla in.
Både Bruno Guimaraes och Callum Wilson har kommit tillbaka och bidragit i offensiv riktning och den sistnämnde är nu uppe i fyra mål efter att ha gjort öppningsmålet mot Spurs förra helgen. Vinstmålet skulle dock göras av höstens stora spelare hittills Miguel Almiron som med målet redan är uppe i sex gjorda mål den här säsongen.

Nytändning senast

Aston Villa sparkade alltså Steven Gerrard och laget sprudlade med en gång. Redan fjorton minuter in i hemmamatchen mot Brentford hade man gått ifrån till en 3-0 ledning. Förra sommarens stjärnvärvning Leon Bailey gjorde ettan, innan den gamle målskytten Danny Ings skulle få måla två gånger om. I den andra halvleken fick ännu en erkänt duktig målskytt skriva in sig i målprotokollet då Ollie Watkins fastställde slutresultat till 4-0.
I och med segern klättrade Aston Villa upp på en femtonde plats i serien med den fortfarande blygsamma målskillnaden på 11 gjorda och 16 insläppta.
Den offensiva trion sprudlade av spelglädje och det är naturligtvis extra viktigt för Villa att få igång målskyttarna.
Villa har även presenterat en ny manager i Unai Emery, men spanjoren påbörjar sitt uppdrag först den 1 november, så det blir återigen Aaron Danks som leder laget från sidlinjen.

Även om Newcastle så klart gäller som stora favoriter, så visade Villa förra veckan vilken fin offensiv man besitter. Newcastle i nuvarande form är närmast en målgaranti på hemmaplan och med Villas offensiv i form så tror jag att båda lagen nätar här.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Newcastle - Aston Villa
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.