Joakim Östman|27 oktober, 2021, 16:06

Jag väljer att spela på Calgary ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Calgary har varit ett av ligans bästa lag under inledningen av säsongen.

  • Calgary har inför detta mötet fyra raka segrar.

  • Pittsburgh skadesituation orar fortsatt.

  • Pittsburgh förlorade senast där de stod för svag insats.

  • Calgary har en av ligans just nu hetaste målgörare i Andrew Mangiapane.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Calgary ML hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Trivts på bortais

Pittsburgh gästas på natten till fredagen av ett ligans just nu hetaste lag Calgary. Efter två förluster för Calgary i deras två öppnande matcher denna säsongen åkte de iväg på en fem matchers roadtrip. Där har Calgary inlett med att vinna fyra av dessa fem matcherna. Senast slog de New Jersey på ett övertygande sätt där segersiffrorna skrevs till 3-5. Andrew Mangiapane gjorde två av lagets mål i segern och hans klubba är onekligen glödhet för tillfället. Om man räknar med förra säsongens avslutande matcher, har Mangiapane stått för hela tolv mål på det tio senaste matcherna. Calgary tog inför säsongen in Los Angels Kings gamle Stanley Cup vinnande tränare Darryl Sutter. Det har sett väldigt lovande ut i det första matcherna och Calgary blir ett spännande lag att följa under säsongen.

Pittsburgh förlorade senast på hemmais mot de regerande Stanley Cup mästarna Tampa Bay. Förlusten som skrevs till 5-1 och blev Penguins första förlust på fulltid denna säsongen. Pittsburgh har även de inlett säsongen starkt med åtta inspelade poäng på det sex första matcherna. Sett till att laget fått klara sig utan deras två bästa spelare, Sidney Crosby och Jevgenij Malkin är starten imponerande. Pittsburgh som tappat mycket av deras bred det senaste säsongerna. Har visat under inledningen att det kan lösa segrar utan deras bästa spelare. Vilket visar på att bredden i truppen trots allt är lite underskattad.

Kan bli säsongsdebut

När nu Pittsburgh laddar om för mötet mot Calgary kan Sidney Crosby vad det verkar vara tillbaka. Pittsburgs coach Mike Sullivan sa inför mötet mot Tampa, att Crosby deltar i allt mer övningar på is med sina lagkamrater och inom kort förväntas han vara redo för spel igen. Det blir isåfall Pittsburgh kaptenens första match denna säsongen och betydelsen för Pittsburgh att få tillbaka Crosby är vital. Deras ryska stjärncenter Jevgenij Malkin får dock Pittsburgh tyvärr vänta ytterligare några månader på.

Sett till den fortsatta osäkerheten i Pittsburgs trupp och ett Calgary som visat upp en grym form ser jag bortalaget som favoriter. Trots att Pittsburgh gjort de bra utan deras stjärnor tror jag inte det räcker mot Flames. Calgary spelar deras sista match på bortais innan det återvänder hem igen. De vill onekligen avsluta denna roadtrippen snyggt med ytterligare en seger. Givet förutsättningarna synar jag därför Calgary som match segrare i detta mötet.

fotboll, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Pittsburgh - Calgary
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.