Rygga spelet hos Comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • USA löser spelet i båda sina matcher.

  • Tjeckien förlorade med 7-1 mot Sverige.

  • Två lag som spelar offensiv hockey, brukar innebära många mål.

  • Tjeckiens backsida är svag när de får långa anfall emot sig.

  • Frågetecken för USA:s målvaktslöfte Spencer Knight.

Utropstecken i offensiven

USA har spelat bra offensiv hockey under hela Junior-VM hittills och de elva målen man gjorde mot Österrike hamnade sjukt nog i skymundan bakom Kanadas 16-2 seger mot Tyskland. Vårt spel löser USA enkelt hittills i båda matcherna man spelat och jag tror det finns goda chanser att man nästan själva kan lösa spelet i den här matchen om man bara är med från start och är motiverade. Vi såg ett Sverige som var det och då slutade det med 7-1 till sist. Tjeckerna spelar på kontringshockey och då gäller det att inte tappa puck i fel lägen.

Rent spelarmässigt så finns det goda offensiva kunskaper. Främst genom spetsforwards i förstakedjan med duon Alex Turcotte och Trevor Zegras som stundtals hade lekstuga mot Österrike. Backen Jake Sanderson är en supertalang och är främsta försvarare trots att han är född 2002. Frågetecknet ställs istället mot målvakten Spencer Knight som inte var bra i förlustmatchen mot Ryssland och blev utbytt då för att sedan inte stå mot Österrike. Tjeckerna måste skjuta mycket och testa USA:s målvakt oavsett vem som står, då kan man få med sig något extra mål.

Hur bra är Tjeckien?

Tjeckien inledde med att bli utklassade av juniorkronorna i det här mästerskapet och det var inte många som trodde man skulle gå ut och hålla nollan mot Ryssland i matchen efter. Dock är man inte ett dåligt lag och man slog faktiskt rivalen Slovakien med hela 6-0 i genrepet inför turneringen. Dock spelar man mycket på kontring som nämnt och man är svaga defensivt om man får långa anfall emot sig, det visade inte minst Sverige som utnyttjade det på ett bra sätt i både period två och tre.

Tjeckien förlorade också skotten mot Ryssland i segermatchen och jag kommer inte ifrån faktumet att USA och Sverige är likvärdiga lag och att USA därför borde kunna vinna komfortabelt här. Lagen möttes i turneringen förra året och då löste sig spelet. Det är två lag som gillar offensiv hockey och det brukar innebära många mål, kanske extra många här när det finns frågetecken för det defensiva hos lagen.

Speltips.se ger tipset:

Över 6 mål hos ComeOn

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 28/12 kl 12:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.