Axel Olsson|28 februari, 2024, 12:32

Jag väljer att spela på över 2 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Atletico Madrid ligger under och måste jaga minst ett mål här.

  • Om Bilbao lyckas behålla ledningen ett bra tag in i matchen kan det skapas ytor för deras omställningsspel.

  • Atletico Madrid är i en svacka. Endast en seger i deras sex senaste matcher.

  • Bilbao har varit otroliga i hemmaborgen. Hela 34 mål på 13 ligamatcher.

Otroliga i hemmaborgen

Det är en spännande semifinal som väntar mellan Athletic Bilbao och Atletico Madrid. Bilbao sitter i förarsätet efter en bytung 0-1 seger i det första mötet. De har allt i egna händer inför returen hemma på San Mamés. Där har Bilbao varit fantastiska den här säsongen och därför har de en väldigt god möjlighet att ta sig vidare till Copa Del Rey-finalen. Eftersom hemmalaget leder med 0-1, kan de prioritera försvarsspelet på ett helt annat sätt. Vi tror att Bilbao lägger sig lite lägre i försvaret för att behålla stabiliteten.

Om de lyckas behålla sin ledning ett bra tag in i den här matchen, kommer desperationen bli allt påtagligare hos gästerna. Med det sagt tror vi att det kan dyka upp ytor för Bilbao att ställa om på. Vi vet att de har ett par kvicka spelare i offensiven med bröderna Williams, samtidigt som Bilbao har visat en otrolig målform i hemmaborgen. De har nämligen gjort hela 34 mål på 13 ligamatcher och har goda möjligheter att hitta nätet mot ett formsvagt Atletico Madrid. Överspelet lockar! Vid exakt två mål får vi insatsen tillbaka.

Pressade gäster

Det är absolut ett pressat Atletico Madrid som kommer till San Mamés. De har en sämre period bakom sig där laget har satt sig i en tuff sits i både Champions League och Copa Del Rey. De skulle givetvis vara väldigt missnöjda med att åka ur slutspelet mot Inter, och samtidigt missa Copa Del Rey-finalen. Det är alltså vitala matcher som väntar och Atletico behöver ta sig ur den nuvarande formsvackan. De har endast en seger i deras sex senaste matcher och det har funnits ett rejält missnöje kring flera av deras senaste resultat.

Gästerna måste jaga ett mål här och den desperationen kommer bli allt påtagligare desto längre in i matchen vi kommer. Deras stjärnspelare, Griezmann, är osäker till spel och det är extremt tungt tapp om han inte är tillgänglig. Morata och Griezmann har dragit ett enormt lass i offensiven, samtidigt finns där bra ersättare i Depay, Correa och Llorente som också kan vikariera i anfallsrollen. I det stora hela har Atletico varit väldigt bra i offensiven den här säsongen och vi tror att de tar sig ur den formsvackan inom kort. De har en bra chans att göra mål och kan som sagt behöva satsa framåt sett till hur matchen utspelar sig.

fotboll, Copa Del Rey
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:30
Athletic Bilbao - Atletico Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.