Axel Olsson|28 februari, 2024, 10:28

Jag väljer att spela på under 3,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det här blir Feyenoords femte match på drygt två veckor.

  • Feyenoord har hållit nollan i deras två tidigare cupmatcher.

  • Groningens försvar har sett bra ut i Eerste Divisie. De har släppt in minst mål tillsammans med tvåan Roda.

  • Groningen är rejäla underdogs. Förväntas lägga sig lägre i försvarspositionerna.

Tuff matchperiod

Det här blir Feyenoords femte match på drygt två veckor. I ett sådant tufft matchande blir det svårt att behålla intensiteten och ibland måste man prioritera matcherna. Lägg även till att de spelade 120 minuter i förra veckans match mot Roma. Europa League-slutspelet var givetvis prioriterat, men det gick inte Feyenoords väg till slut. Det blev en rejäl urladdning, vilket syntes i den nästkommande ligamatchen. Feyenoord stod för en ganska blek insats borta mot Almere City, trots detta lyckades de ändå vinna med 0-2.

Det är förståeligt att en hel del av nyckelspelarna är trötta efter en sådan här period. Bara fyra dagar efter senaste ligamatchen väntar nu en ny cupmatch. Feyenoord är givna favoriter och bör gå vidare i den nederländska cupen, dock tror vi inte på någon överkörning. Den här cupen ger en möjlighet att rotera i truppen och vi tror inte på en exakt likadan elva som i Europa League. De har hållit nollan i deras två tidigare KNVB-matcher, som varit mot klart bättre motstånd jämfört med Groningen. Feyenoord bör alltså gå vidare men siffrorna hålls nere på grund av förutsättningarna.

Stabila försvarsinsatser

Groningen är rejäla underdogs inför det här cupmötet. Gästerna tillhör just nu den nederländska andraligan och de är långt ifrån självklara toppfavoriter där. De är absolut med i kampen om topp 8 men det finns andra lag som presterat på en högre nivå. Det positiva inför torsdagen är att formen ser väldigt god ut och Groningen har en fördel när det kommer till matchandet. De har också haft flera matcher på kort tid, fast inte alls i den graden som hemmalaget har haft.

Det är framförallt försvarsspelet som har funkat bra den här säsongen. Groningen har tillsammans med tabelltvåan Roda släppt in minst mål i hela Eerste Divisie. De har faktiskt hållit nollan i fyra raka matcher inför torsdagen. När de möter ett sådant pass tufft motstånd som Feyenoord är, tror vi att det blir naturligt för Groningen att falla lite lägre i deras försvarspositioner. De har en bra känsla i försvaret och det tyder ändå på att det finns en hög sannolikhet att gästerna håller nere siffrorna, särskilt nu när Feyenoord kommer från en tuff matchperiod.

fotboll, KNVB Beker
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:00
Feyenoord - Groningen
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.