Kevin Andersson|28 februari, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på NY Rangers -1.5 i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Visserligen vann Blue Jackets precis över Rangers men hemma i Madison Square Garden så är Rangers ett helt annat lag.

  • Rangers har gått 20-7-0 på hemmais den här säsongen.

  • Blue Jackets har det tufft på resande fot.

Starka hemma

New York Rangers har varit ett av NHL:s hetaste lag hela säsongen, och med ett facit på 10-0-1 i sina senaste 11 matcher befinner de sig på 39-17-3 totalt, vilket placerar dem på första plats i Metropolitan Division med en fem poängs ledning. Hemma har Rangers varit dominanta med en resultatrad på 20-7-0 på 27 spelade matcher, och med en målskillnad på +35 för säsongen kanske det äntligen blir året då detta lag lever upp till sina höga förväntningar.

Artemi Panarin har lett vägen för Rangers under 2023-24 med imponerande 33 mål och 79 poäng på 59 spelade matcher, och i målet har deras stjärnduo varit dominant med en sammanlagd GAA på 2,58 och en räddningsprocent på .913. Senast för New York var en tuff förlust mot Blue Jackets som bröt deras 10-matcher långa vinstsvit, där målen från Edstrom och Panarin var tillräckligt för att hålla det jämnt, men tyvärr släppte Jonathan Quick in fyra mål på 41 skott i den tuffa 4-2-förlusten. Förvänta er ett ruskigt taggat Rangers här.

Haft det tufft på resande fot

Columbus Blue Jackets har adderat starka namn i truppen de senaste åren, men tyvärr har det inte fungerat alls, med laget som bara har plockat fyra vinster i sina senaste 12 matcher och har nu en resultatrad på 19-28-10 för säsongen, vilket placerar dem sist i den tuffa Metropolitan Division. På bortaplan har laget haft stora problem med ett facit på 9-13-6 på 28 spelade matcher, och med en av ligans sämsta målskillnader på -41 är det tydligt att detta lag inte är närmare att vara en konkurrent än när de värvade Johnny Gaudreau för två somrar sedan.

Johnny Gaudreau leder vägen för Blue Jackets under 2023-24 och har repat sig från en otroligt långsam start och har nu gjort 42 poäng på 56 spelade matcher. I målet har de sett vissa glimtar av storhet, med deras målvakter som till slut har en sammanlagd GAA på 3,67 och en räddningsprocent på .897. Senast för Columbus var en stor seger över Rangers på hemmaplan, där fyra Blue Jackets spelare noterades för poäng i flera kategorier och Merzlikins stoppade 38 av de 40 skotten han ställdes inför för en imponerande 4-2-seger. Jag ser inte dem stå emot en gång till mot Rangers.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
NY Rangers - Columbus Blue Jackets
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.