Daniel Jacobsson|28 februari, 2024, 10:35

Jag väljer att spela på målskytten i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Viktor Gyökeres är i en hysterisk form.

  • Viktor Gyökeres blev målskytt mot Benfica senast lagen möttes.

  • Viktor Gyökeres har öst in mål den här säsongen.

Målskytt – igen

Viktor Gyökeres och Sporting ställs inför ett viktigt möte under torsdagskvällen. Portugiserna har tagit väldigt mycket mark i det allra främsta skiktet den här säsongen och då pratar vi om Sporting. En stor och viktig bidragande faktor till den här framfarten är deras skyttekung, Viktor Gyökeres, som tog den smarta vägen förbi Liga Portugal innan större ligor. Den här kvällen pratas det väldigt mycket om honom redan inför matchen och främst är det för att storklubbars scouter är på plats för att kolla in svensken. Arsenal är en av dessa klubbar, enligt portugisisk media. Det är också en klubb som visat intresse tidigare.

Viktor Gyökeres har gjort 17 mål på 21 matcher i Liga Portugal den här säsongen, lägg på 5 mål på 7 matcher i Europa League och 3 mål på 2 matcher i Portugisiska cupen. Det är siffror som talar för en otrolig säsong för den svenska landslagsmannen. Det är inte konstigt att intresset ökar för varje dag som går. Det lär bli dragkamp om Gyökeres i sommar.

Hamnat efter

Sporting har gått om Benfica och Porto som det ser ut i dagsläget. Med det sagt är det inte något snack om att Benfica tappat mark i Portugal, men i dagsläget har man åtminstone fått rejäl utmaning. Benfica har en stark trupp kvar och kan mycket väl slåss om både ligan och cupen i Portugal den här säsongen. Men då är det dags att spänna musklerna. Den här torsdagskvällen ställs man inför ett väldigt tufft möte när Sporting är laget man skall mäta krafter med. Vi har nått semifinal i cupspelet och det är en finalplats och potentiell titel som står på spel.

Både Benfica och Sporting kryssade i Europa i veckan. Det är ingen idé att dra några slutsatser från det där. Här är en helt annan match, som dessutom kommer prioriteras starkt av bägge lagen, och då kan vi förvänta oss något extra. Jag tror att Viktor Gyökeres gör mål på nytt och sätter sig i en ännu vassare sits inför sommarens transferfönster.

fotboll, cup
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:45
Sporting - Benfica
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.