Erik Norin|28 februari, 2024, 10:15

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö är ligans bästa hemmalag.

  • Växjö löser spelet i 13 av 23 hemmamatcher.

  • Linköping kommer från två sämre prestationer.

Svårslagna på hemmaplan

Hela 80 mål gjorda framåt på hemmaplan och endast 43 insläppta gör inte bara Växjö till seriens bästa hemmalag rent poängmässigt utan bevisar också hur otroligt starka de är inför hemmafansen. +37 i målskillnad och alltså ett snitt på under två insläppta mål per match när man spelar på hemmaplan. Väldigt starka papper för Jörgen Jönssons mannar som efter en tuffare period fick gå segrande från matchen med Modo under tisdagen och får nu komma hem till en tryggare miljö där man får chansen att dra ifrån i kampen om andraplatsen.

Växjö löser vårt spel i 13 av 23 hemmamatcher den här säsongen, utöver dessa stoltserar man med ytterligare tre segrar på hemmaplan vilket innebär att man i endast sju av 23 hemmamatcher lämnat med mindre poäng än sin motståndare den här säsongen. Linköping har man också plusstatistik på den här säsongen hittills, en statistik som jag tror man utökar och verkligen ser till att hänga av dem i kampen om topplaceringarna.

Speciellt bortafacit

Linköping är sexa i bortatabellen och har tagit flera viktiga och starka segrar på bortaplan. Men det konstiga är målskillnaden som är negativ trots det fina poängfacitet. Mycket av det handlar om att när man väl förlorat med fler än två mål så har man vid flera tillfällen blivit i princip utklassade. Brister defensiven kommer man inte att ha mycket att hämta här och jag tror att man får svårt att stå emot Växjös skickliga offensiv.

Laget kommer också från två raka förluster på hemmaplan som ger en törn för självförtroendet. Färjestad vann enkelt under tisdagens match och före det tappade man viktiga poäng mot Modo som åkte till Östergötland och hämtade viktiga poäng i bottenstriden. Svårt att veta var man har Linköping för dagen med dessa två prestationer. Men jag är inne på att man hade behövt ha bättre prestationer inför om man ska utmana Växjö på bortaplan.

ishockey, shl
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Växjö - Linköping
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.