Joakim Östman|28 mars, 2022, 11:00

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • Båda nationerna kommer till detta mötet i fin form.

  • Båda nationerna har gjort minst ett mål framåt i åtta raka matcher.

  • Kvaliteten dessa lagen besitter framåt är odiskutabel.

  • Träningslandskamper har ofta en tendens att bli väldigt öppna tillställningar.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

VM-kvalificerade

Efter att ha missat VM 2018 gör Nederländerna sig redo för att återigen delta i kommande VM-turnering. Nederländerna kvalificerade sig genom att vinna deras kvalgrupp dock med vissa svårigheter på vägen, där bland annat ett tränarskifte skedde efter sommarens mindre lyckade EM. In kom nygamle förbundskaptenen Louis van Gaal vilket direkt gav önskad effekt, sedan tränarskiftet har Nederländerna gått obesegrade i deras åtta spelade matcher. Där de dessutom vunnit sex av dessa matcherna vilket i sin tur ledde till gruppseger och säkrat avancemang till VM. Under denna landslagsamlingen har Nederländerna mött starkt motstånd i Danmark och nu väntar även ett tungviktsmöte mot Tyskland.

Tyskland åker till mötet mot Nederländerna med en åtta matchers lång segersvit. Alla dessa segrarna har tagits under Tysklands nya förbundskapten Hansi Flick och likt Nederländerna har även Tyskland onekligen fått en nytändning efter tränarskiftet. Sju av dessa segrarna togs i kvalgruppen till VM vilket givetvis ledde till gruppseger och säkrat avancemang. Tyskland gjorde som det nästintill alltid gör och dominerade kvalgruppen, Tjugosju av trettio möjliga poäng spelades in och enda poängtappet kom något överraskande på hemmaplan mot Nordmakedonien. Under denna landslagsamlingen har Tyskland hittills mött Israel och här gör de sig nu redo för betydligt tuffare motstånd på tisdagskvällen.

Mål åt båda håll

Som tidigare nämt har båda dessa nationerna redan spelat en match under denna samlingen. Nederländernas möte mot Danmark blev onekligen en sprakande tillställning där slutsiffrorna skrev till 4-2. Sett över matchen var också Nederländerna det bättre laget och Louis Van Gaals lag verkar av allt att döma ha något intressant på gång. I Tysklands möte mot Israel blev det föga förvånande inte några större bekymmer för hemmanationen. Tyskland skapade mängder med chanser och såg väldigt trygga ut defensivt i 2-0 segern. Vi kan därför konstatera att båda lagen kommer till tisdagens möte i fin form och här finns alla förutsättningarna för att detta ska bli en sevärd tillställning.

Likväl i träningsmatcher är dock inte resultat det som är viktigast och både förbundskaptenerna kommer säkerligen ge flertalet spelare chansen. I denna typen av möten är fokus framförallt på prestationen och med det sagt är dessa mötena ofta chansen för spelare som inte är ordinarie i startelvorna att visa vad de går för. Jag förväntar mig därför en fartfylld match med målchanser åt båda hållen. Vi klickar därför i att det blir mål åt båda hållen i matchen vilket har suttit i fyra av det fem senaste inbördes mötena. Båda nationerna har även gjort minst ett mål i åtta raka matcher och kvaliteten de har framåt är odiskutabel. Givet detta synas därför att båda lagen hittar nätet!

fotboll, landskamp
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:45
Nederländerna - Tyskland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.