Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Rögle har sin tredje matchboll och missar inte ett läge till.

  • Rögle har vunnit samtliga hemmamatcher mot Skellefteå den här säsongen.

  • Rögle har vunnit skottstatistiken i samtliga matcher i matchserien.

  • Rögle har bättre spets än Skellefteå.

  • Rögle slutade före Skellefteå i grundserien.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Rögle hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tredje gången gillt

Rögle satte sig i den positionen som man som favorit vill ha när man inleder på hemmaplan. Man gav sig själva tre matchbollar efter att ha tagit ledningen med 2-0 i matcher innan matchserien vände till Skellefteå. Nu har Skellefteå tagit två raka matcher och just det tycker jag talar för hemmaseger här. Det är mycket svårt att vinna tre raka matcher, det har visats så många gånger i slutspel genom åren. Tre matchbollar tappas sällan oavsett vilket lag det gäller och det är mycket sällan som ett lag vänt ett tvåmatchersunderläge till seger. Rögle var dessutom mycket nära att avgöra senast, när förlängning krävdes för att skilja lagen åt.

Rögle har också bra feeling på hemmaplan efter två raka segrar och nu vänder man som nämnt tillbaka till Catena Arena där man har bra feeling och tog många segrar även under säsongen. Två av dessa togs mot Skellefteå och på fyra hemmamatcher mot Skellefteå den här säsongen så har Rögle tagit fyra raka segrar och det sista lilla självförtroendet som behövs i ett sådant här typ av läge finns definitivt där. Spetsspelare finns det gott om och både Daniel Zaar och Adam Tambellini har hittills varit lysande i slutspelet.

Utmanat på ett bra sätt

Skellefteå är det laget som utvecklats mest under vårsäsongen och det är ingen slump att man nu är framme och utmanar om en finalplats. Medan spetsspelarna Joakim Lindström och Oscar Möller steppat upp ett snäpp och hjälpt spelare som redan gjort en fantastisk säsong, exempelvis Jesper Frödén, Adam Wilsby, Oskar Nilsson och Jonathan Berggren. Detta tillsammans med att man förstärkt i form av Ronald McKeown och Melker Karlsson har hjälpt Skellefteå att lyfta till en ny nivå. En nivå som gör att man är topp fyra i den här ligan. Väldigt tufft läge nu och Rögle visade under säsongen att man är det bättre laget av de två.

Skellefteå har också förlorat skottstatistiken i samtliga matcher mot Rögle i den här matchserien och jag har varit inne på det, men det kommer till sist inte gå att hålla huvudet ovanför ytan här. Rögle har sin tredje matchboll och efter den stentuffa matchen senast så kommer Skellefteå behöva hitta sin absoluta högstanivå om man ska stå som segrare i den här matchen. Jag tror inte man klarar det och då kommer Rögles spela till sist ge frukt.

ishockey, SHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:30
Rögle - Skellefteå
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.