Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö släppte in minst mål i hela grundserien.

  • Växjö har en ramstark defensiv och det spelar i stort sett ingen roll vem som vaktar kassen.

  • Spelet har löst sig i tre av fyra matcher i matchserien och i match fyra blev det fem mål exakt.

  • Oavsett vilket lag som tar ledningen i matchen så kommer det laget fokusera på att stänga defensiven.

  • Örebro har inte släppt in fler än två mål under ordinarie tid i slutspelet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Svåra att göra mål på

Växjö släppte in överlägset minst mål i grundserien av årets SHL och med sina 112 insläppta mål på 52 matcher så var det tolv färre än andraplacerade Rögle. Utöver Rögle var ingen ens nära att utmana och ser man till just Växjö och Rögles målkvot sett till gjorda och insläppta mål under grundserien så är det den rimliga finalen. Växjö inledde dock slutspelet med att inte lösa vårt spel i tre av fyra matcher mot Färjestad. Ett Färjestad som är ett betydligt mer offensivt lagt lag förvisso. Och nu mot Örebro så har det visat sig. Vårt spel har löst sig i tre av fyra matcher och senast så blev det exakt fem mål som hade gett pengarna tillbaka.

Viktor Fasth, som är nominerad som SHL:s mest värdefulle spelare den här säsongen saknas dock, men det har visat sig inte spela någon roll. Växjös defensiv är sanslöst ramstark och det spelar ingen roll vilken målvakt som står där bakom. Erik Källgren har även han kommit upp väldigt bra och jag är inte orolig för att någon extra puck ska trilla in som följd av osäkerhet här.

Saknar viktig forward

Örebro löste en femte avgörande match genom segern senast och man sätter sig här i en mycket intressant position för att eventuellt skrälla sig till final. Man kommer här fokusera fullständigt på defensiven och försöka kontra. Det är Växjö som är favorit att gå vidare och Örebro har bevisat för både sig själva och för Växjö att man kan vinna i Vida Arena, vilket blir intressant för matchbilden. Tar Örebro ledningen här så kan det bli en mur att bräcka för Växjö och då kommer inte den här matchen att gå över fem mål. Något man visat under slutspelet, där Örebro inte släppt in fler än två mål under ordinarie tid i en enda match.

Örebro saknar dock Robert Leino som visat sig ruskigt viktig för lagets defensiv i matchningen mot Växjös spetsforwards. Kan vara det man till sist faller på här och om Växjö tillåts ta ledningen så kommer Örebro om möjligt få ännu svårare att göra mål, då Växjö har stora styrkor i att spela av matcher och man har genom hela säsongen varit skickliga på att vinna de tighta matcherna. Något som inte minst visade sig mot Färjestad i kvartsfinalserien.

ishockey, SHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:30
Växjö - Örebro
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.