Axel Olsson|28 maj, 2022, 10:00

Jag väljer att spela på att Malmö vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Degerfors har förlorat sju av deras nio ligamatcher.

  • Det råder klasskillnad mellan dessa två lagens spelartrupper.

  • Skadeläget har ljusnat i Malmö som vann svenska cupen i torsdags.

  • Malmö måste knipa en seger här efter tre raka förluster i ligan. Det är sista matchen för vårsäsongen och vi förväntar oss en stark elva trots 12o minuter i cupen.

  • Degerfors får klara sig utan lagkaptenen Sebastian Ohlsson som drog på sig ett rött kort mot Varberg senast.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Malmö vinner hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Fortsatt i botten trots förbättringen

Degerfors hade det otroligt tufft med sex raka förluster i ligaspelet. Krisen var påtaglig trots att laget förväntades ligga i botten av tabellen, men en sådan urusel start fanns inte på kartan. Laget slöt samman som en grupp efter 0-6 förlusten mot Elfsborg och tog årets första trea mot Sundsvall. Det skedde på ett sådant sätt att segern stärkte Degerfors oerhört mycket, nämligen med en vändning från 2-0 till 2-3 på tio minuter. Saidi blev hattrick-hjälte och Degerfors fick en boost som laget tog med sig in till nästa möte mot Helsingborg.

Det blev ytterligare en seger mot Helsingborg vilket betyder att Degerfors iallafall hittas på sex poäng i tabellen. Det är fortfarande en alldeles för dålig poängproduktion för att befinna sig på säker mark, men läget ser klart bättre ut. Degefors var ytterst nära att ta poäng i senaste ligamatchen mot Varberg men de sistnämnda satte en avgörande frispark i den 93:e matchminuten. Lagkaptenen Sebastian Ohlsson drog på sig ett rött kort i samband med frisparken och missar alltså mötet mot Malmö FF. Trots Degerfors lilla uppryckning ska det ändå nämnas att segrarna har kommit mot bottenkonkurrenterna och spelet mot dem större lagen har inte imponerat direkt. Hemmalaget får det tufft i vårsäsongens sista match när dem spelar utan sin kapten och tar sig an mästarna Malmö FF. Degerfors har förlorat sju av deras nio ligamatcher och vi tror på ytterligare en förlust här.

Favoriter trots förutsättningarna

Malmö FF har kantats av en tid med mycket skador och det har givetvis påverkat resultaten. Vi är inte vana att se ett Malmö FF som förlorar tre raka ligamatcher, men så är fallet. Milojevic mannar har fallit kort i matcherna mot Häcken, Djurgården och AIK vilket betyder att laget har trillat ner på en sjätteplats i tabellen. Men nu verkar skadeläget ha ljusnat och saknas gör endast Lewicki och långtidsskadade Adi Nalic. Veckan har sett positiv ut för Christiansen och Dahlin men det återstår fortfarande att se ifall dem kommer till spel under söndagen.

Trots den sämre ligaformen är det mycket glädje i detta MFF som nyss korats till svenska cupmästare. De vann cupfinalen mot Hammarby i torsdags och det tillkom säkerligen en del firande efter det. Deras korta uppladdning inför söndagens möte är en stor förklaring till det fina oddset, men vi anser att MFF har en så pass bra bredd i truppen att 120 minuter i torsdags inte ska vara några bekymmer. Det är sista matchen för vårsäsongen och det betyder att det är en sista kraftsamling innan spelarna får ett sommaruppehåll. Det är en stor chans att spelare som Toivonen, Pena och Eric Larsson spelar från start i det här mötet. Det kommer att finnas massvis med kvalitet på plan från MFF:s sida och vi tror att gästerna kniper en viktig trepoängare. Sett till förutsättningarna kan det här möte bli jämnare än vanligtvis men vi klickar i att Malmö drar det längsta strået till slut.

fotboll, Allsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Degerfors - Malmö
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.