Marcus Råsberg|28 maj, 2024, 10:24

Jag väljer att spela på under 5,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det har tenderat att bli mer och mer målsnålt ju längre matchserier går

  • Båda lagen har vassa målvakter

  • Det blev mycket mål senast och båda vill stärka sina defensiver

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stärka sin defensiv

Natten till onsdag har det blivit dags för match fyra i serien mellan New York Rangers och Florida Panthers. Det är den andra matchen i Forth Lauderdale innan serien flyttar tillbaka till Rangers för match fem. Ställningen är 2-1 till Rangers efter att de vunnit två raka matcher efter förlängning. Serien är lika jämn som man många trott och det är långt ifrån avgjort. Inför nattens match finns flera faktorer som talar för att vi kommer få se färre mål.

Helgens kvällsmatch mellan lagen slutade hela 4-5 efter förlängning till Rangers. Det blev hela nio mål efter att det totalt blivit sex mål i de första två matcherna. Vad det beror på är svårt att svara på men det var kortare vila inför matchen och det var en kvällsmatch (svensk tid) vilket kan spelat in. Inför den här matchen är det oerhört viktigt för båda lagen att vinna där en vinst för Rangers innebär att de skaffar sig matchboll och för Floridas del behöver de kvittera för att inte hamna efter för mycket. Det innebär att båda lagen behöver stärka upp sin defensiv från förra matchen.

Vassa målvakter

Både Florida och Rangers har vassa målvakter. I Panthers kasse har vi Sergei Bobrovsky som varit riktigt stark i slutspelssammanhang senaste åren och så även den här säsongen. I Rangers kasse har vi Igor Shesterkin som är en av ligans absolut bästa (om inte den bästa) i hela NHL. Första två matcherna innehöll endast tre mål vardera och mycket beror på starkt målvaktsspel från båda håll. Om de fortsätter spela som de gjort så kommer det bli målsnålt i match fyra.

Ju längre matchserier går i slutspelet desto viktigare blir varje situation som spelarna hamnar i och varje beslut de tar viktigare. Det har varit tydligt i årets slutspel att matchserier tenderat att innehålla färre och färre mål ju längre serien gått. Nu är vi så pass långt in i den här matchserien att lagets defensiver blir viktigare och viktigare och målen kommer inte komma lika lätt. Två av de tre första matcherna har innehållit färre än fyra mål och det har totalt blivit fem mål per match. Under 5,5 mål hos Comeon testas!

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Florida - NY Rangers
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.