Daniel Jacobsson|28 maj, 2023, 11:37

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Häcken har varit enormt starka på Bravida Arena den här säsongen.

  • Offensiven med Rygaard, Traore, Larsen och andra sticker ut till mängden. Avbräcket i Sadiq blir inte lika påtagligt här.

  • IFK Göteborg saknar sina två bästa spelare såhär långt – Gustav Svensson och Sebastian Ohlsson.

Stark hemmaform

Häcken vann guldet på Gamla Ullevi under fjolåret och satte ner pinnen för maktskiftet i Göteborg. Den här säsongen har fortsatt på det spåret och laget från andra sidan bron är fortfarande numret bättre än storklubben i blått och vitt. Den här aftonen har man möjlighet att visa just detta, på Bravida Arena dessutom, mot ett halvdant och skadedrabbat IFK. Häckens tapp av Ibrahim Sadiq är inte lika påtagligt när Rygaard, Traore och framförallt Larsen hittar formen under säsongsinledningen. På platsgräset skall man ha goda möjligheter att ta en ny, övertygande, seger mot rivalen.

Den regerande mästaren har två matcher utan seger inför derbyt. Bra eller dåligt, välj själva, men undertecknad tar det inte som något negativt iallafall. Här kan man studsa tillbaka rejält och det är inte två helt värdelösa prestationer man stått för. I bortamötet med Malmö imponerande man rejält och skulle kanske haft fler än en poäng. I stockholmsmötet med Djurgården senast så blev man aningen tunna, något man måste ta vidare och göra bättre här. Häcken kan straffa IFK Göteborg, som saknar sina två bästa spelare såhär långt i Gustav Svensson bakåt och Sebastian Ohlsson framåt.

Rejäla avbräck

Avbräcken i Sebastian Ohlsson och framförallt Gustav Svensson går inte att poängtera nog. Ohlsson är IFK Göteborgs främsta spelare framåt såhär långt, det är givetvis tungt, men i det här mötet kommer Svenssons avstängning märkas av betydligt mer. Den fd landslagsspelaren har tagit klivet ner i backlinjen den här säsongen och styrt upp formen direkt. Nu väntas Bångsbo få besök av Hausner igen, backparet som hade stora problem under tidig inledning av säsongen och som säkerligen inte är helt bekväma i den här matchen. Sedan är det en revanschlust som måste nämnas – Blåvitt kommer göra allt (!).

Känslan är dock att det inte räcker till den här gången heller. Det gick inte att stoppa guldfesten på Gamla Ullevi i höstas och det kommer inte gå att slå Häcken i ett derby nu. Hemmalaget har spetsen som inte många andra lag har i Allsvenskan och det kan bli rejäla problem om Blåvitt inte får ordning på backlinjen här, med osäkra målvaktskort bakåt dessutom. Benediktsson har ersatts av Dahlberg, men den sistnämnda visade även han svagheter direkt i comebacken. Hur starkt kan Blåvitt stå emot?

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:10
Häcken - IFK Göteborg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.