Axel Olsson|28 maj, 2023, 15:00

Jag väljer att spela på under 3 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Värnamo har problem med målskyttet. Mållösa i tre av deras fyra senaste.

  • Hammarby med rött kort och nytt poängtapp mot Degen.

  • Hammarby har dock varit starka på hemmaplan. Tio av deras tolv poäng har tagits på Tele2.

Tungt poängtapp igen

Hammarby stod för ytterligare ett tungt poängtapp i veckans ligamatch mot Degerfors. De fick sig en kanonstart på matchen när debutanten Karlsson nätade precis innan halvtid, men det skulle hända mer innan domaren blåste av för halvtidsvila. Mittbacken Adjei stod för en svag aktion i uppspelsfasen som ledde till en frilägesutvisning några sekunder efter. Hammarby hade det tufft att spela med tio man och Degerfors tog över taktpinnen.

De lyckades ta sig förbi flera gånger ute på Hammarbys högerkant och det dröjde inte länge innan Degerfors hade vänt matchen. I slutet lyckades Hammarby komma tillbaka och Madjed kvitterade genom ett skott som styrdes via en försvarare. Fortsatta bekymmer i Hammarby men det pratas inte allt för mycket om att det är krisläge, särskilt då det är en annan Stockholmsklubb som har det ännu värre. Kurtulus är tillbaka från sitt röda kort och det är viktigt då det inte finns allt för många alternativ i backlinjen. Det ska dock nämnas att Bajen sett klart bättre ut hemma på Tele2, där har de tagit tio av deras tolv poäng. De är fortsatt obesegrade på hemmaplan efter fyra ligamatcher där. Viktiga poäng som står på spel då Hammarby är långt ifrån där dem vill vara i tabellen.

Problem med målskyttet

Värnamo fortsätter att ha uppenbara bekymmer med målskyttet. Antonsson lämnade ett stort tomrum bakom sig och det är inte någon som har lyckats axla den rollen än. Engvall blixtrade till mot Varberg och visade sin kvalitet, men han är inte den målfarliga anfallaren som är livsfarlig inne i boxen, utan mer en spelande anfallare som gillar kombinationsspel och liknande. Deras andra anfallare, Zeljkovic, är fortsatt mållösa efter nio omgångar och det problemet växer sig allt större för varje omgång som går.

Nån måste kliva fram i målproduktionen ifall Värnamo ska kunna avgöra de jämna matcherna till deras fördel. Kvalitet finns men det saknas det där flytet i sista tredjedelen. Värnamo har gått mållösa i tre av deras fyra senaste ligamatcher och det finns mer att önska av Hellbergs gäng. Trots att de är långt ifrån nöjda med deras prestationer har deras flesta förluster varit med uddamålet. Trots att gästerna kommer med en sämre form tror vi fortfarande att de kan bjuda upp till spel på Tele2 Arena. Ett jämnt möte och vi väljer att syna underspelet!

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Hammarby - Värnamo
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.