Daniel Jacobsson|27 juni, 2024, 18:00

Jag väljer att spela på James i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Rodriguez stod för assist till båda Colombias mål i öppningsmatchen.

  • Rodriguez löste spelet i premiärmatchen.

  • Rodriguez ligger bakom det mesta i Colombias anfallsspel.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Guldkandidat

Colombia gjorde precis som förväntat jobbet mot Paraguay i premiärmatchen. Segern säkrades mer eller mindre redan i första halvlek där både Jefferson Lermas och Daniel Munoz mål kom. Paraguay reducerade i andra halvlek men kom inte närmare än så. Colombia har dock ännu fler växlar att lägga in och det kommer behövas i framtiden, när Costa Rica och Brasilien väntar inom en snar framtid. Colombias storstjärna James Rodriguez stack ut mest med sina två assist men även Luis Diaz såg väldigt pigg ut. Det här är landslagets toppspelare och man förväntar sig ännu mer av dessa två herrar.

Under natten till lördag väntar omgång två i gruppspelet. Nu väntar Costa Rica och då är det upp på hästen igen som gäller. Det kommer krävas en minst lika bra prestation i det här mötet. Nu har Costa Rica inga kända spelare för folk som inte har okej koll, bland annat saknas målvakten Keylor Navas i det här mästerskapet. Colombia har inte förlorat sedan februari 2022 – ett otroligt facit som lär förlängas här.

Nollade brassarna

Costa Rica inledde Copa America med ett kryss mot självaste Brasilien. Här skall det strykas under att brassarna var urusla när anfallen skulle avslutas. Titta bara till hur matchen såg ut och hur statistiken sammanfattades vid slutsignal. Vi kan börja med att Costa Rica noterades för 2 skott under 90 minuter plus tillägg och därtill otroliga 0.03 i xG. Skotten slutade 19-2 till Brasiliens fördel och det säger väldigt mycket om både Brasilien och Costa Rica efter den första omgången. Att inte Brasilien får in bollen i den matchen stryker väll under Ronaldinhos kritik en hel del.

Costa Rica löste ett kryss, men i det långa loppet håller man inte klassen. Det är förmodligen en sistaplats som väntar i den här gruppen då jag tror att Paraguay kan göra väldigt bra mot Costa Rica. Det kommer inte bli mycket enklare mot Colombia, som mår betydligt bättre än till exempel Brasilien i dagsläget. Här kommer man ge bort poängen ytterligare en gång.

fotboll, copa america
|
units: 4/5 - spelstopp: 00:00
Colombia - Costa Rica
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.