Axel Olsson|28 juni, 2024, 13:45

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tysklands offensiv imponerar. Gjort åtta mål på tre matcher.

  • Danmark har inte riktigt fått till målskyttet. Mediokra insatser mot Slovenien och Serbien.

  • Tyskland visade styrka när de hittade en sen kvittering mot Schweiz.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 15x, min. odds 1.9

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Värdnationen imponerar

Det råder inga tvivel om att värdnationen Tyskland kliver in som givna favoriter inför den här åttondelsfinalen. De har ett enormt stöd från läktarhåll, samtidigt som de har imponerat stort innanför linjerna. Tyskland rivstartade mästerskapet med en otrolig 5-1 seger mot Skottland och har sedan fortsatt på den inslagna vägen. Offensiven ser riktigt stark ut och de har både flärd och finess, samtidigt som de har tyngd där framme. Wirtz och Musiala kan skapa chanser helt på egen hand och bjuder på en väldigt underhållande fotboll. De har varit högst bidragande till Tysklands fina målproduktion, nämligen åtta gjorda mål på tre matcher.

Inhopparen Fullkrug har gjort det väldigt bra när han väl kommit in – han var den som klev fram när Tyskland jaga en kvittering mot Schweiz. Den storväxte anfallaren har imponerat så pass mycket att han förväntas starta i den här åttondelsfinalen, istället för Havertz. Det ger tyskarna ännu mer tyngd i boxen, vilket kan ge anfallsspelet ytterligare en dimension i form av ett tydligare inläggspel. Mittbacken Tah är avstängd men annars är samtliga spelare tillgängliga inför lördagen. Nagelsmanns gäng ser riktigt stabila ut och vi tror att de tar sig vidare härifrån!

Anfallsspelet lyfter inte

Danmark blev till slut tvåa i grupp C. Det var egentligen inget lag som imponerade stort i den gruppen, därmed räckte tre poäng för att ta sig vidare. Det blev till slut antalet gula kort som avgjorde att Danmark slutade framför Slovenien. Danmark stod för en fin insats i matchen mot favoriten England, där slutresultatet skrevs till 1-1. I det stora hela har dock Danmark sett ganska mediokra ut, särskilt i sista tredjedelen.

De har inte alls fått igång målskyttet så som de hade hoppats på. Danskarna gick mållösa i det senaste mötet mot Serbien och väntar fortfarande på att någon av anfallare ska hitta nätet. Hittills är det bara Eriksen och Hjulmand som gjort mål, vilket gör att det finns ett stort frågetecken inför det här slutspelet. Anfallsparet Wind och Hojlund har sett ganska uddlösa ut, om de inte får fart på dessa två blir det svårt att bräcka Tyskland. Mittbacken Kjaer har inte kommit till spel under mästerskapet och han är fortsatt osäker på grund av skada. Mittfältaren Hjulmand är avstängd i lördagens batalj. Delaney förväntas kliva in på mittfältet, annars ser det inte ut att bli allt för många ändringar i startelvan. Danmark räcker tyvärr inte till här!

fotboll, EM
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Tyskland - Danmark
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.