Jag väljer att spela på att Leeds vinner matchen och insatsen tillbaka vid oavgjort. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • ´Burnley har förlorat deras två inledande ligamatcher.

  • Undertecknad anser att Burnley har en alldeles för svag spelartrupp för Premier League.

  • Leeds United fick med sig en poäng i senaste omgången mot Everton. De är påväg åt rätt håll och det var en match där Leeds var det bollförande laget.

  • Leeds vann deras två möten mot Burnley förra säsongen.

  • Marcelo Bielsa har något bra på gång med Leeds United. Förra säsongen slutade laget på en niondeplats som nykomling, en väldigt stark prestation.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Leeds DNB hos Betsafe

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ratat Burnley

Det är ganska fascinerande att se hur länge Burnley klarat sig kvar i Premier League. Experterna har ratat klubben år efter år men ändå har Sean Dyche lyckats hänga kvar i högstaligan med sitt Burnley. Det är en framgång i sig att de lyckats hålla sig kvar med tanke på det limiterade spelarmaterialet som laget har. Men mindre fascinerande är just deras spel som bygger främst på fysik och långbollar på två anfallare där framme. Burnley har tagit över rollen som Stoke City hade för en del säsonger sedan.

Men kan detta vara säsongen där Burnley åker ur Premier League? Enligt experterna är det fallet. Burnley har sett saga ut i inledningen av säsongen och står just nu på två raka förluster. I premiären åkte laget på en 1-2 förlust mot Brighton & Hove Albion trots att de hade ledningen fram till den 73:e matchminuten. Sedan följdes det upp med ytterligare en förlust när de ställdes mot storklubben Liverpool. Det var en match där Burnley gjorde allt för att hålla nere siffrorna och gick endast på kontringar. Undertecknad anser också att hemmalaget har en alldeles för svag trupp för att klara sig kvar i Premier League den här säsongen, men det återstår att se ifall Dyche kan skapa magi återigen!

Påväg åt rätt håll

Framtidsambitionerna ser betydligt ljusare ut för Leeds United. Marcelo Bielsa har gjort stordåd med Leeds sedan han tog över rodret – den anrika klubben gjorde äntligen återkomst i Premier League förra säsongen. Det blev en väldigt stark säsong som nykomling när Leeds United slutade på en niondeplats i tabellen. De var endast sex poäng ifrån sjätteplatsen som hade betytt Europa League-spel.

Leeds är ett lag som är totalt orädda för de stora utmaningarna som finns i Premier League. De vågar spela sitt spel mot samtliga lag i ligan, något som däremot straffat dem ett antal gånger. Deras våghalsighet brukar leda till målrika matcher där spelet böljar fram och tillbaka. Det fick vi se i premiären när Leeds åkte på en 5-1 torsk mot Manchester United. Men i omgång två var det betydligt bättre och Leeds fick med sig en poäng mot Everton. Det går på rätt håll och vi tror att Leeds tar sin första seger under söndagens match mot Burnley. Leeds vann båda deras möte mot Burnley förra säsongen och är det klart bättre laget sett till spelarmaterial.

fotboll, premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Burnley - Leeds
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.