Under söndagen tar AFC Eskilstuna emot topplaget Malmö FF. Det råder klasskillnad mellan dessa två lagens spelartrupper. Undertecknad klickar i ledningen redan i halvtid!

Match: AFC Eskilstuna – Malmö FF (Allsvenskan) | Speltips: Malmö leder i halvtid | Odds: @1.67 | Units: 2/5 | Spelstopp: 17:30

Rygga till 1.67 hos Betfair

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tabelljumbo

Allsvenskan börja lida mot sitt slut men det är fortfarande oerhört mycket som står på spel. Nykomlingen AFC Eskilstuna som visade upp en stark defensiv i Superettan ifjol har verkligen haft problem med det höjda matchtempot. Klubben kämpar för att försöka förnya det allsvenska kontraktet, men i nuläget ser det inte ljust ut. I skrivande stund befinner sig laget på den förödande jumboplatsen med fyra poäng upp till kvalplatsen.

Deras facit under ligasäsongen lyder endast tre vinster, sex oavgjorda och hela 16 förluster. AFC Eskilstuna är det laget som släppt in flest mål i hela ligan hittills. Det har blivit höga 53 insläppta mål på 25 ligamatcher, vilket ger ett snitt på 2,12 insläppta mål/match. Alltså besitter AFC ingen vidare form för tillfället. De har förlorat hela sex av deras sju senaste ligamatcher. De kommer senast ifrån en 4-0 kross mot IFK Norrköping som ledde med tre bollar redan i halvtid. Inför söndagens möte är Malmö FF solklara favoriter, vi synar ledningen i halvtid!

Solklara favoriter

Den spännande guldstriden fortsätter under söndagen när Malmö reser till Eskilstuna. Just nu befinner sig Stockholms-klubben Djurgården i serieledning med deras 56 inspelade poäng. Med tre matcher kvar hittas Malmö FF på andraplatsen med tre poäng upp till serieledarna. För att skåningarna ska hålla guldstriden i liv krävs en trepoängare mot svaga AFC Eskilstuna. Malmö är inne i ett hektiskt spelschema just nu där laget matchas i ligan samt Europa League.

På torsdag drabbas Malmö FF och Köpenhamn samman i grupp B av Europa League, men först ska alltså MFF beta av tabelljumbon. Gästerna kommer till spel med en fin allsvensk form i ryggen, nämligen fyra raka allsvenska segrar. Dessutom utan att släppa in ett enda mål. Det råder en enorm klasskillnad mellan de två lagen spelartrupper. Malmös bänk innehåller flera spelare som håller en hög allsvensk nivå. Laget kommer senast ifrån en derby-vinst över Helsingborgs IF. Malmö ledde med 3-0 i paus vilket även blev slutresultatet. I maj möttes AFC och MFF i omgång elva av Allsvenskan, det slutade i en 5-0 vinst till Malmö. Undertecknad tror på en ny dominans ifrån bortalaget!

Speltips: Malmö leder i halvtid

Jag väljer att spela på Malmö leder i halvtid. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AFC Eskilstuna har förlorat sex av deras sju senaste ligamatcher.

  • Eskilstuna har släppt in flest mål i ligaspelet den här säsongen.

  • Malmö vann med hela 5-0 i deras senaste inbördes möte.

  • AFC kommer ifrån en 4-0 förlust mot Norrköping.

  • MFF kommer till matchen med en fin 3-0 seger i derby mot Helsingborgs IF.

Högst odds hittade jag 28/9 kl 15:15 hos Betfair som ger 1.67. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.67 hos Betfair

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.