Anglet vinner hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 28/9 kl 22.50

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Anglet har förstärkt sin trupp rejält under sommaren och har en betydligt bättre trupp än gästerna

  • Nice har varit tvungna att skära ned sin redan låga spelarbudget och man har ett lag för botten av tabellen

  • Anglets nyförvärv Lukas Kaspar visade direkt sin kvalité när han gjorde fyra poäng i premiären mot Gap

  • Nice förlorade sin premiärmatch mot Grenoble

Tunga förstärkningar

Anglet är en av klubbarna som förra året tillhörde bottenskiktet av tabellen. Man har en historia av spel i högstaligan långt tillbaka men på grund av ekonomiska problem så var man tvungna att starta om i fjärde divisionen 2007. Sedan dess har man sakta arbetat sig tillbaka till Ligue Magnus och nu siktar man på högre placeringar i tabellen. Ser man på hur klubben har värvat så är det inga dåliga förstärkningar man har gjort. Ett av alla nyförvärv man gjort är Lukas Kaspar, med meriter från NHL, KHL och Liiga. 35-åringen ansluter senast från spel i Tjeckien där han avslutade säsongen med att göra nio poäng på nio matcher i högstaligan. En riktig toppförstärkning på den här nivån. Dessutom har man förstärkt med imponerande namn som Jiri Hunkes och Oskars Batna, båda två med meriter från spel i högre ligor.

För Nice del var förra säsongen tuff, och så har den varit sen man tog sig upp till Ligue Magnus 2016. Man lyckades ta sig till kvartsfinal förra våren men i fjol slutade man på en tiondeplats vilket innebar negativt kval, som senare ställdes in. Klubben har varit hårt drabbad av världsläget och har tvingats att dra ned på spelarbudgeten rejält för att lyckas klara sig. Något som märks. Många franska klubbar satsar mycket på kanadensare men Nice har en tradition av att värva mycket tjecker och slovaker. Så även i år. Ett av alla nyförvärv är Kristjan Cepon som förra säsongen inledde hösten med spel i Kalmar i Hockeyettan.

Landslagmannen har lämnat

Ser man på vad trupperna har att erbjuda har Anglet verkligen tagit ett rejält kliv framåt från förra säsongen. Något som Nice inte alls kan stoltsera med på samma sätt då man har en av ligans minsta spelarbudgetar. Man har tappat sin enskilt viktigaste spelare i den franske landslagsmannen, Olivier Dame-Malka som lämnat för spel i rumänska Brasov och det tappet kommer svida för klubben.

Klubbarna var likvärdiga tabellmässigt i fjol men i år har Anglet visat att man kan komma att utmana om en slutspelsplats på allvar. Det tror jag kommer synas här. Anglet höll jämna steg med Gap i lördags och Lukas Kaspar gjorde hela fyra poäng i sin premiärmatch. Nice stod också för en bra premiär mot Grenoble men förlorade till sist. Jag tror Anglets tyngd och bredd blir synlig här när man möter ett sämre Nice. Anglet att vinna efter ordinarie tid spelas till 2.05.

Speltips.se ger tipset:

Anglet vinner hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 28/9 kl 22.50

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.