Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det finns mycket kvalitet framåt i banan hos båda lagen.

  • Benfica har inlett sin säsong väldigt starkt och leder den portugisiska ligan.

  • Blgm – spelet har suttit i tre av Benficas fem senaste matcher.

  • Fyra av Barcelonas sju senaste matcher har resulterat i att båda lagen hittat nätet.

  • Båda lagen gjorde tre mål framåt i deras senaste matcher i inhemska ligaspelet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Kris eller inte?

Barcelona är ett svårt lag att få grepp om efter det inledande matcherna denna säsongen. Många säger att det är kris och ropar efter tränaren Ronald Koeman avgång. Samtidigt har man lyft fram många unga talanger som Gavi, Nicolas Gonzales och Yusuf Demir för att nämna några. Alla dessa nämnda spelare är under tjugo år gamla och har en väldigt fin potential. Krisstämpeln kom efter Barcelonas förlust i första omgången av Champions League. Där åkte man på en förlust mot Bayern München med 0-3. Förlusten i sig var inte det stora bekymret, utan det var att man aldrig var nära att störa Bayern München. Matchen blev ett verkligt kvitto på hur man tappat fotfästet bland det bästa klubbarna ute i Europa. Barcelona hittas på en sjätte plats hemma i La Liga. De har för tillfället en match mindre spelad än resterande lag, en vinst där innebär att man faktiskt bara är två poäng bakom ligaledarna Real Madrid. 

I matchens hemmalag Benfica råder det harmoni efter en väldigt bra inledning på denna säsongen. Benfica hittas som serieledare i den portugisiska ligan. Där har de vunnit alla sina sju spelade matcher och har fått ett försprång på antagonisterna Porto och Sporting Lissabon. Laget ser starkare ut än på länge och förhoppningarna är stora i Benfica. I första omgången av Champions League kryssade Benfica borta mot Dynamo Kiev. De hade hoppats på mer men fick nöja sig med en poäng i en tuff bortamatch.

Ska inte underskattas

Båda lagen kliver in i matchen med segrar i ryggen efter helgens ligaspel. Barcelona visade att det finns kvalitet i laget när de hemmaslog Levante med 3-0. Även Benfica gjorde processen kort när de bortaslog Guimarães med 1-3. Matchen på förhand är väldigt oförutsägbar framförallt på grund av att man inte riktigt vet vart man har Barcelona. Benfica är som alltid ett väldig svårslaget lag att spela mot på Estádio da Luz. De har även enormt mycket erfarenhet av europaspel och ska inte underskattas. Jag förväntar mig att vi får se två lag som går framåt, vilket öppnar upp för en målrik match.

Det finns mycket kvalitet i offensiv riktning hos båda lagen och det räknar jag med att vi får se i matchen. Ansu Fati är även tillbaka hos bortalaget vilket är välkommet tillskott i deras offensiv. I tre av Benficas fem senaste matcher har båda lagen lyckats hitta nätet. Så har det även varit för Barcelona, i fyra av deras sju sensate matcher har båda lagen gjort mål. Ska man hitta svagheter hos lagen finns det i defensiven. Framförallt är båda lagen väldigt offensivt inriktade, vilket ofta leder till att det finns stora ytor att straffa de i defensiven. Givet dessa förutsättningar känns spelet självklart, här gör båda lagen mål!

fotboll, champions league
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Benfica - Barcelona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.