Jag väljer att spela på att Troja Ljungby max förlorar med ett mål i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Södertälje förlorade med hela 2-10 i premiären.

  • Södertäljes försvarsspel var helt under isen i premiären.

  • Troja gjorde en godkänd premiär.

  • Troja har värvat spetsspelare som kan lösa spelet här.

  • Södertälje har redan en minikris och kommer sakna självförtroende här.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Troja +1,5 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Katastrofal premiär

Ett lag har massiva frågetecken på sig efter premiären och det är Södertälje. Att förlora en premiär är inga konstigheter. Men när slutresultatet skrivs till 2-10 så är frågetecknen där direkt. Troligtvis också en rejäl törn för självförtroendet och nu känner man pressen på sig direkt att vinna mot nykomlingen i premiären. Detta är nästan också den primära anledningen till att jag väljer att gå emot Södertälje i den här matchen, det kommer vara press på laget, spelarna känner av det och det kommer leda till att dåliga beslut tas och att enkla misstag görs, tar Troja vara på de chanserna så kommer man att skaka Södertälje här.

Men det som framförallt är det stora frågetecknet är ju defensiven. Det såg fruktansvärt dåligt ut mot Björklöven och ytorna som Björklövens anfallare gavs är ytor som även Troja Ljungbys anfallare kommer utnyttja om de får samma ytor. Publiken buade ut laget och står man inte för en bättre match nu så får man också supportrarna emot sig. Det finns också frågetecken både på målvaktssidan och på backsidan och jag tycker inte det är någon särskild spets att skryta om. Framförallt målvaktssidan är orutinerad och oprövad.

Nykomling med intressanta nyförvärv

Troja förlorade förvisso sin premiär, men gjorde en bra match mot Almtuna i premiären. En förlust med 4-2 är inget att gräva ner sig över och man gjorde en bra andra period där man ett tag ledde matchen med 2-1. Tar man samma ledning mot Södertälje tror jag vi får se en helt annan typ av reaktion från motståndarna än vad Almtuna gavs och då kommer Troja utan att skämmas kunna spela kontringshockey och spela på sin ledning.

Troja har också gjort några intressanta värvningar. Framförallt har bra allsvensk spets värvat i form av backen Dennis Fröland och centern Joakim Hillding som under flera säsonger presterat på hög nivå i Hockeyallsvenskan men som här får väldigt framskjutna roller. I övrigt finns några backar som testat på Hockeyallsvenskan samt några intressanta forwardsvärvningar att tillgå i Cameron Brown och Julius Vähätalo. Här tror jag också Troja ser sin chans att utnyttja Södertäljes direkta minikris och gå för att ta ledningen. Kan gå vägen, oavsett vad så är oddset för bra för att inte testa när man kan förlora med ett mål och även rätta spelet som grönt.

ishockey, Hockeyallsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Södertälje - Troja Ljungby
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.