Allsvenskan rullar vidare och under söndagen väntar ett fullspäckat schema med fem matcher. Vi riktar blickarna mot NP3 Arena och mötet mellan Sundsvall och Sirius.

Match: GIF Sundsvall – IK Sirius (Allsvenskan) | Speltips: Sundsvall över 4.5 hörnor | Odds: @1.55 | Units: 2/5 | Spelstopp: 15:00

Rygga till 1.55 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tre livsviktiga poäng

Sundsvall kommer närmast från en oerhört viktig 2-0-seger på bortaplan mot Kalmar. Norrlänningarna lämnade i och med vinsten jumboplatsen och avståndet upp till Falkenberg på kvalplats är nu endast tre poäng. Efterlängtad seger för Sundsvall som inte hade vunnit sedan april. Om man kollar på spelschemat så bör Giffarna kunna ta en del poäng i de sista och avgörande omgångarna. Efter matchen mot Sirius väntar Norrköping, AFC, Helsingborg och AIK. Jag tror inte Sundsvall tar poäng mot Norrköping eller AIK men i de tre andra matcherna har man chans att rädda klubbens allsvenska framtid.

Tony Gustafsson har nu varit tränare för Sundsvall i tre matcher. Tränarbytet får man än så länge säga gett positiv effekt då man tagit fyra poäng under hans ledning, fortsätter man plocka lika många poäng kommer man klara sig kvar. Förutom att man fått in en ny röst i omklädningsrummet spelar man en enklare och rakare fotboll. På kort tid kan en tränare inte förändra för mycket, men man kan ändra lite i balansen och även träna på fasta situationer. Senast mot Kalmar var framgångsreceptet just fasta situationer, bägge Sundsvalls mål på på hörnor. Då man lyckades göra mål på hörnor mot Kalmar bör man vilja fortsätta på den ingångna vägen. Därför tror jag att vi kan se ett Sundsvall som gärna samlar på sig en del hörnor på söndag. I Sundsvalls två senaste matcher har man producerat över 4.5 hörnor framåt. Detta var mot Djurgården samt Kalmar på bortaplan, mot Sirius förväntar jag mig att man äger lite mer av matchbilden och då ska hörnorna trilla in.

Enkelt spelschema

Sirius har två raka förluster mot Göteborg och Hammarby i bagaget. Förlusterna gör att Sirus som kändes ganska säkra för ett par omgångar sedan nu återigen är med i den absoluta bottenstriden. Jag tror dock att Sirius kommer klara sig kvar. Av bottenlagen har man det i särklass enklaste spelschemat. Återstående motståndare är: Sundsvall, Helsingborg, Östersund, AFC och Kalmar. Man möter endast konkurrerande bottenlag och i varje enskild match har man stor chans att ta poäng. Uppsala-laget har de senaste omgångarna fått en del hörnor emot sig: sex stycken mot Hammarby, elva mot Falkenberg och elva mot Elfsborg. Den enda matchen av de senaste fyra man inte fått många hörnor emot sig (endast två) var mot Göteborg.

Speltips: Sundsvall över 4.5 hörnor

Jag väljer att spela på att Sundsvall får över 4.5 hörnor. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sundsvall gjorde bägge sina mål mot Kalmar på hörna.

  • Spelet har suttit i Sirius tre av fyra senaste matcher.

  • Spelet sitter i Sundsvalls två senaste matcher.

  • Sirius fick elva hörnor emot sig mot både Elfsborg och Falkenberg.

  • Sundsvall måste ta tre poäng och lär spela rätt offensivt.

Högst odds hittade jag 28/9 kl 11:00 hos Unibet som ger 1.55. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.55 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.