Jag väljer att spela på att Almtuna vinner den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vita Hästen har en av HockeyAllsvenskans svagaste trupper den här säsongen och mycket talar för en bottenstrid senare i vår

  • Almtuna är alltid duktiga på att få ut mycket av sin trupp och det räknar jag med även i år

  • Vita Hästens spel den här säsongen har hittills inte skrämt motståndarna

  • Almtuna vann premiären mot Troja/Ljungby med 4–2

  • Vita Hästen har inte vunnit mot Almtuna senaste tre tävlingsmatcherna

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Almtuna vinner hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Skral målvaktssida

Vita Hästen öppnade säsongen med en överraskande seger mot Mora. Victor Björkung höll sig framme i förlängningen och skickade in 4–3 vilket betyder två poäng in på kontot. Den här säsongen tror jag Vita Hästen får vara glada för varje poäng man tar, för rent krasst är den här truppen oerhört svag rakt igenom. Jesper Myrenberg är en ytterst intressant målvaktstalang men annars ser det skralt ut. Trotjänare som Marcus Eriksson, Christopher Fish och Jesper Samuelsson kommer i vanlig ordning få dra ett stort lass men räcker det för att undvika negativt kval? Jag är tveksam.

För gästande Almtunas del lär man åter få ställa in sig på att utmana om en slutspelsplats till att börja med, men även här är inte spelarmaterialet det bästa. Målvaktssidan består just nu av 19-årige Oscar Leijon och 22-årige Anton Malmborg som är inlånad från Visby/Roma. En kortsiktig lösning och här måste Almtuna agera snart. Backsidan är inte heller något att hurra över men det som sticker ut i Almtunas trupp i år är forwardsuppsättningen. Målfarlige Viktor Hertzberg har kommit tillbaka efter två säsonger i Västerås och Sebastian Benker har även anslutit från VIK. Sedan tidigare finns spelare som Emil Berglund, Hampus Harlestam och Jesper Norbäck i truppen. Uppsalalaget blir återigen luriga och oberäkneliga.

 

Spelet imponerade inte

Här talar oddsen för en hemmaseger, men jag tror gästerna har goda vinstchanser. Vita Hästen är som sagt ett högst mediokert lag den här säsongen och skulle man klara sig undan en kvalplats nedåt ska man vara glada. Spelet mot Mora var heller inte särskilt lovande, även fast man kunde knipa en vinst efter förlängning. Almtuna vann sin premiär mot nykomlingen Troja/Ljungby och här såg spelet betydligt mer lovande ut.

Jag förväntar mig en jämn matchbild men Almtuna är ett underskattat lag som alltid kan störa sina motståndare. I år har man en spännande trupp offensivt och ett svagt Vita Hästen kan få problem. Gästerna har dessutom vunnit tre raka tävlingsmatcher mot Vita Hästen och nu tror jag man har goda möjligheter att plocka en fjärde.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Vita Hästen – Almtuna
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.