Jag väljer att spela på XXX i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sevilla är obesegrade i 13 raka matcher.

  • Sevilla har två raka segrar i bagaget.

  • Wolfsburg har endast vunnit en av deras fem senaste matcher.

  • Wolfsburg spelade 0-0 mot franska Lille OSC i första gruppspelsmatchen, ett resultat de ska vara nöjda med efter en dominans från de sistnämnda.

  • Hoffenheim slog Wolfsburg med 3-1 i deras senaste ligamatch.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

X2 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tufft spelschema och tunn trupp

Det är tyska Wolfsburg som spelar hemma på Volkswagen Arena under onsdagskvällen. Det är dags för deras andra match i Champions League-gruppspelet och det är spanska Sevilla som står för motståndet. Wolfsburg har fått sig en nystart med tränaren Mark Van Bommel. Sedan holländaren tog över har Wolfsburg gått starkt i Bundesliga.

Efter sex spelade ligamatcher hittas de grönvita i toppenskiktet av tabellen, närmare bestämt en tredjeplats bakom Bayern München och Bayer Leverkusen. Men första förlusten för den här ligasäsongen kom i senaste omgången mot Hoffenheim där slutresultat skrevs till 3-1. Det har absolut blivit tydligt att det tuffa matchschemat har påverkat Wolfsburgs fina form. De har inte riktigt bredden för att utmana i både ligan och Champions League enligt oss. I CL blev det en poäng i första matchen mot franska Lille OSC, det kunde mycket väl blivit en förlust med turen var på deras sida den här aftonen. Wolfsburg har en vinst i deras fem senaste matcher och vi tror att det tuffa spelschemat kommer fortsätta att påverka deras form.

Fin obesegrad svit

Spanska Sevilla fortsätter att övertyga i både ligaspel och Champions League. Klubben står just nu på hela 13 raka matcher utan förlust, det återstår att se hur länge de kan behålla den fina sviten. I La Liga hänger Sevilla på i toppen, det har gått så pass starkt att de kan tangera Real Madrids poängskörd vid en eventuell vinst i nästa ligamatch. De befinner sig nämligen endast tre poäng bakom serieledarna med en match mindre spelad för tillfället.

I Champions League-gruppspelet har Sevilla stora chanser att knipa en av slutspelsplatserna. I första gruppspelsmatchen blev det ett oavgjort resultat mot RB Salzburg och det var en makalös match vi fick se. Redan i första halvlek dömde domaren hela fyra(!) straffar, tre till Salzburg och en till Sevilla. Salzburg missade hela två av deras tre straffar samtidigt som Rakitic förvalta sin. Därmed stod det 1-1 i paus och sedan fick Sevilla ett rött kort i andra halvlek vilket ledde till att deras offensiva hot reducerades drastiskt. Sevilla har två raka segrar i bagaget när de anländer till Tyskland inför onsdagens batalj. Gästernas obesegrade svit visar vilken grym nivå de besitter. Vi tror på minst en poäng i det här mötet också!

fotboll, champions league
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Wolfsburg - Sevilla
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.