Match: Wolfsburg-Bayer Leverkusen (Bundesliga) | Speltips: Över 2,5 | Odds: 1,80 | Spelstopp: 15:30 | Spelbolag: 10BET

Wolfsburg och Bayer Leverkusen drabbar samman under lördagen, i ett möte som vanligtvis klassas som ett toppmöte. Nu är det dock andra förutsättningar, hemmalaget befinner sig på en 16:e plats i tabellen med endast en seger på de åtta inledande matcherna. Bortalaget ligger inte heller där vi är vana att se dem i tabellen, man befinner sig “bara” på en 11:e plats och det här är mer eller mindre en måstematch för båda lagen. Ett väldigt svårtippat möte som kan sluta lite hur som helst, dock måste jag lyfta fram överspelet som lockar något enormt.

Trots båda lagens kräftgångar kan jag inte blunda för överspelet, det är i grund och botten två offensivt skickliga lag som helt enkelt underpresterat den här säsongen. Tar vi en titt på lagens fem senaste möten förstår ni varför jag fastnat för överspelet:

Leverkusen-Wolfsburg 3-1
Wolfsburg-Leverkusen 2-1
Leverkusen-Wolfsburg 5-4
Wolfsburg-Leverkusen 4-1
Wolfsburg-Leverkusen 3-1

Nästan så att en kommentar känns överflödig. Båda lagen är i stort behov av tre poäng och det tror jag kan öppna upp matchen ordentligt, med lägen och anfall åt båda hållen. Över 2,5 ligger på 1,80, ett odds jag trodde skulle ligga på 1,55 som det vanligtvis brukar göra. Dock förstår jag hur bolagen tänker här, men jag tror dock inte på en målsnål historia och väljer att plocka överspelet till ett riktigt spelvärt odds. Förr eller senare måste det lossna för båda lagen, framför allt för Wolfsburg, och rent mentalt är det en fördel att veta att man gjort hela 14 mål mot Leverkusen på de fem senaste mötena. Lycka till vid rygg!