Match: Sarpsborg 08-Start (Tippeligaen) | Speltips: Sarpsborg att vinna och hålla nollan| Odds: 2,50 | Spelstopp: 18:59 | Spelbolag: Bethard

Ursäkta för gårdagens spel på IFK Göteborg, jag kan nu i efterhand erkänna att jag var helt fel ute där. Eller så var det en blandning av att Göteborg var otroligt dåliga samt att jag inte tog Helsingfors på tillräckligt stort allvar.

Nu släpper jag den rent ut sagt pissmatchen och kliver in på en match i Tippeligaen där Sarpsborg möter tabelljumbon Start på hemmaplan. Här tror jag inte Start ska ha någon chans alls faktiskt, man har endast spelat in 7 poäng på 17 matcher och har den mindre imponerande målskillnaden 14-37. Man gör alltså i snitt mindre än ett mål per match och släpper samtidigt in i snitt ca 2 mål per match. Man har gått mållösa ur ett antal matcher under säsongen har åkt på flertalet större förluster, bl.a. hemma mot Stabaek i en match som slutade 0-5.
Om det inte sker något drastiskt inom en snar framtid så kommer man nästintill helt säkert åka ur serien då det endast återstår 13 matcher och man har lag ovanför sig som ser klart bättre ut.

Sarpsborg ser riktigt bra ut för tillfället, på sina 17 matcher har man lyckats med att spela in 28 poäng vilket betyder att man endast är 6 poäng ifrån Odd på andraplatsen. Det lär utan tvekan vara ett laddat Sarpsborg 08 som kliver ut på banan till kvällen med siktet inställt på att ytterligare avancera i tabellen för att knipa en Europa League plats till nästa sommar. Det jag funnit som extra intressant är att man är fantastiskt starka på hemmaplan och har endast släppt in ett mål på de nio senaste hemmamatcherna.

Senaste nio hemmamatcherna:
Sarpsborg-Lilleström: 3-0
Sarpsborg-Brann: 1-0
Sarpsborg-Molde: 5-1
Sarpsborg-Vålerenga: 2-0
Sarpsborg-Stjordals Blink: 3-0
Sarpsborg-Odd: 0-0
Sarpsborg-Aalesund: 1-0
Sarpsborg-Molde: 4-0

Tycker Sarpsborg att vinna och hålla nollan till 2,50 hos Bethard är fantastiskt fint, på hemmaplan är man grymt starka oavsett motstånd. Nu kommer Start på besök som gör ytterst få mål men släpper in desto fler och då bör Sarpsborg klara av detta utan problem. GL vid rygg!