Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det lär bli en tuff kamp mellan två storlag som måste ta poäng.

  • Kante är Chelseas trygga punkt på mittfältet när det kommer till att vinna tillbaka boll.

  • Chelsea lär inte ha den större delen av bollinnehavet, kan få jaga en hel del.

  • Kante snittar 2.9 tacklingar/per match den här säsongen.

  • Anthony Taylor dömer mötet, en domare som Chelsea inte jublar över.

Grovjobbare

Chelsea saknar skärpa, självförtroende och hopp om läget för tillfället. Nyckelspelarna presterar inte och nyförvärven har tappat formen helt och hållet (åtminstone framåt). Edouard Mendy, Thiago Silva och Ben Chilwell har fått en hel del beröm under inledningen men även för dessa spelare har den senaste tiden varit tyngre. Nu kommer Manchester City på besök under ett läge där man mer eller mindre kräver poäng från Chelsea. Det är en tuff tid och man behöver ta sig ur detta snarast. Chelsea har en god möjlighet att åtminstone ta poäng här, om man når en bättre nivå än i tidigare matcher.

Spelet vi väljer att sikta in oss bygger en del på hur jag tror matchbilden kommer att se ut. Manchester City kommer visserligen med en del skador, men det skall inte påverka Pep Guardiolas tänk om att äga mycket boll. Chelsea kommer att få försvara en hel del och då är det en gubbe på mitten som behöver göra grovjobbet. Över 2.5 tacklingar på N’Golo Kante skall räcka långt här, inte bara för att han snittar 2.9/per ligamatch utan också för att det skall passa matchbilden ganska bra.

Covid

Manchester City får klara sig utan ett antal spelare mot Chelsea när Covid slagit ner i klubben. Matchen mot Everton blev flyttad pga detta men det är fortfarande så att matchen på Stamford Bridge skall spelas under söndagen. Ett plus för Manchester City är att Sergio Aguero närmar sig spel för varje dag som går och kanske är det under söndagen som han gör sin comeback från start. Det hade iallafall varit väldigt nyttigt för Manchester City, då Gabriel Jesus är en av spelarna som missar matchen.

Spelet har ingenting med Manchester City att göra, mer än att jag hoppas att matchbilden blir så bra som den kan för spelets skull. Pep Guardiola kommer försöka ordna detta åtminstone och det skall bli en intressant match att följa. Toppmöte i världsklass där både lagen måste åt alla poäng.

Speltips.se ger tipset:

N’Golo Kante över 2.5 tacklingar hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 2/1 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.