Jag väljer att spela på över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det är två väntade topplag i Serie A som går upp emot varandra.

  • Tre av de fem senaste inbördes möte har gått över 2,5-linan.

  • Båda lagen är extremt skickliga i offensiven.

  • Tre av Milans fem senaste matcher har resulterat i över 2,5 mål.

  • I tre av Atalantas fem senaste matcher har det blivit över 2,5 mål.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2,5 mål i matchen hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Bortalaget har inlett bäst

Omgångens bästa Serie A möte hittas på söndagen i Bergamo när Atalanta tar emot Milan på hemmaplan. Milan är laget i detta mötet som inlett Serie A säsongen bäst. De har tagit stora kliv under det två senaste säsongerna. Milan har visat i inledningen vilket stabilt lag de är och tre poängerna har rullat in. Trots ett påtagligt skadeläge och frågetecken kring hur bred truppen är, har Milan bara kört på vilket imponerar. Under veckan åkte de dock på en tung förlust i Champions League. Milan tog ledningen och körde fullständigt över Atletico Madrid spelmässigt under det första trettio minutrarna. Då åkte Franck Kessie ut och Atletico lyckades ta över och vända matchen med ett straffmål i slutminutrarna. Trots förlusten är prestationen innan det röda kortet kanske de bästa man sett av Milan i säsongsinledningen. Vilket lovar gott inför söndagens toppmöte mot Atalanta.

Atalanta hade höga förhoppningar inför säsongen och ambitionen var att utmana om Serie A titeln. Säsongsinledning har dock varit lite trevande och det senaste årens succé lag har haft det lite motigt spelmässigt. Atalanta har ändå tagit helt okej med poäng. De är precis bakom den absolut toppen i tabellen för tillfället. Laget är starkt och spelmässigt börjar man känna igen Atalanta och deras underhållande fotboll mer o mer igen. Matchen mot Milan blir en utmärkt chans att slå till med en statement seger innan uppehållet.

Målspel dukas fram

Även Atalanta spelade under veckan Champions League spel där det slog Young boys med 1-0. Vi får se vad effekten blir av det tighta spelschemat för båda lagen. Dock med ett landslagsuppehåll efter detta mötet räknar jag med att lagen plockar ut allt de har. På förhand är det svårt att sia om vem som går in i matchen som favoriter. Jag Lutar åt att hemmaplansfördelen tippar över favoritskapet något till Atalanta. Jag känner mig dock inte tillräckligt trygg med det för att spela på hemmasegern.

Jag anser att ett målspel dukas fram i denna matchen, så har det även blivit på sistone i inbördes möten. I alla fem senaste mötena mellan lagen har det blivit minst två mål i matchen. Där de i tre av det fem mötena har blivit över 2,5 mål. Båda lagen har väldigt skickliga offensiver och skapar ofta mängder av chanser framåt. Vilket oftast leder till att dessa lag gör mycket mål i sina matcher. Båda lagen har i tre av deras fem senaste matcher haft ett slutresultat där det gått över 2,5-linan. Jag synar därför att det blir så även denna gången och njuter av toppmötet i Serie A.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Atalanta - Milan
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.