Axel Olsson|2 november, 2023, 16:07

Jag väljer att spela på Zirkzee över 0,5 skott på mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Zirkzee har varit given i nummer nio-rollen. Tio raka ligastarter.

  • Zirkzee har börjat hitta nätet. Två mål i hans tre senaste ligamatcher.

  • Anfallaren snittar 1,1 skott på mål/ligamatch.

Offensiven ser bättre ut

På förhand ser det ut att bli ett jämnt möte när Bologna och Lazio drabbas samman under fredagskvällen. Bologna har stått för en stark start och hittas där dem avlutade förra säsongen, nämligen några placeringar bakom topp 6. De har sett väldigt stabila ut och försvarsspelet har varit utdelningsgivaren hittills. De har varit väldigt svåra att slå och genom att spika igen bakåt har de spelat spelat jämnt med samtligt motstånd. Efter tio omgångar har Bologna endast förlorat en match och det var premiären mot tuffa AC Milan. De har alltså gått obesegrade i nio raka ligamatcher och nu har även anfallsspelet kommit igång. De har tagit ett par viktiga segrar under den närmaste tiden och det är ett måste ifall dem ska vara med och utmana där uppe, det räcker inte med massa kryss då.

Anfallet har börjat få igång målproduktionen och det är där vi kommer lägga vårt fokus. I nummer nio-rollen har Joshua Zirkzee varit given med tio raka ligastarter. Bayern München-talangen stod för en väldigt fin lånesejour i belgiska Anderlecht, vilket gjorde att den italienska klubben fick upp ögonen för honom. I somras blev det en permanent flytt till Bologna och han har kommit in bra i Serie A-tempot. Det är framförallt i de senaste matcherna vi tycker att Zirkzee har gjort det bra. Han har hittat nätet två gånger i hans tre senaste ligamatcher och kommer säkerligen ligga i toppen av den interna skytteligan i slutet av säsongen. Han vilades helt och hållet i veckans cupmatch och bör därför vara pigg inför fredagens batalj. Zirkzee tar gärna avslut om läget dyker upp – han snittar 1,1 skott på mål per ligamatch. Med ett självförtroende på topp tycker vi att den här specialaren lockar!

Stark ligaform

Lazio har givetvis siktet inställt på topp 4 och allt annat är ett misslyckande. Det stod för ett fint fjolår och är därför tillbaka i den berömda turneringen Champions League. Det är ett gruppspel som klubben prioriterar väldigt högt, med det sagt har Lazio säkerligen tisdagens batalj i bakhuvudet. De möter Feyenoord nästa tisdag och behöver ett bra resultat därifrån, annars är risken att Feyenoord och Atletico Madrid springer iväg. Vi tror fortfarande på en stark elva under fredagen och väljer att undvika 1X2-marknaden.

Gästerna har också en fin form i ligaspelet med tre raka segrar. De har varit lite mer upp och ner, men i det stora hela har de en liknande poängproduktion som Bologna och i nuläget är det ganska svårt att skilja dem åt. Det krävs dock en bättre prestation än deras senaste bortamatch mot Feyenoord. Då fick de sistnämndas anfallare Gimenez hitta nätet två gånger om och det slutade i en 3-1 förlust. Lazio har ett bra försvar men det är långt ifrån felfritt. Bologna har kvalitet för att utmana gästerna och det förväntas bli en jämn kamp på Renato Dall’Ara.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Bologna - Lazio
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.