Erik Norin|2 november, 2022, 09:11

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Färjestad har vunnit fyra av fem hemmamatcher.

  • Det är toppen mot botten som möts.

  • Oskarshamn har haft väldigt svårt mot topplagen på bortaplan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Jagar serieledning

Trots det faktum att Färjestad på de inledande 15 matcherna i ligan spelat hela tio av dem på bortaplan så ligger man trea i SHL-tabellen, endast en poäng bakom Växjö och Örebro. Dessutom har man en match till godo och behöver alltså bara vinna den här matchen för att vara serieledare när 16 matcher av årets SHL har spelats. På hemmaplan är man också starka och har vunnit fyra av sina fem matcher efter ordinarie tid. Formen är också god med tre segrar på de fem senaste matcherna och där förlusten senast inte alls var fy skam, där man fick med sig ett poäng borta mot hemmastarka Växjö.

I Färjestad kryllar det också av spets och även om nu spetsbacken Teodor Lennström ser ut att missa den här matchen finns stor spets i spelare som Marcus Nilsson, Joakim Nygård och Victor Ejdsell för att nämna några. Nilsson för tillfället sexa i poängligan, nya poäng här inte alls osannolikt. Man är också skickliga på att hitta nätet inför hemmapubliken och snittar hittills 3,8 gjorda mål. Bortser man från de sex insläppta mot Skellefteå i årets enda hemmaförlust så är också defensiven fin vid segrarna där endast sju mål släppts in på fyra matcher.

Charmar – men återfinns i botten

Oskarshamn charmar som sagt SHL-publiken och det gör tycker jag att det kommer lite i skymundan att man faktiskt ligger på negativ kvalplats i nuläget. Färjestad som är ett topplag får således besök av ett bottenlag och då är väl oddset 1.70 ändå några punkter för högt anser jag om man ser till faktumet att Färjestad har chans på serieledning och är regerande svenska mästare. Oskarshamn har också fyra förluster på bortaplan på sju matcher hittills. Det som måste tas i beaktning är dock att alla segrarna man tagit på resande fot har kommit mot lag i den nedre regionen av tabellen. Mot topplag som Leksand, Timrå och Örebro har man gått på pumpen tämligen enkelt.

Oskarshamn som vanligtvis är skickliga på att göra mål har också haft problem med målskyttet på resande fot den här säsongen. Tredje minst mål framåt har man skapat och jämför man det mot Färjestads målfacit så ringer varningsklockorna för Oskarshamn här. Jag finner värde i oddset och går därför rakt ut på Färjestad att vinna den här matchen.

ishockey, SHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Färjestad - Oskarshamn
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.