Joakim Östman|2 november, 2021, 11:17

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av Real Madrids fem senaste matcher.

  • Real Madrid har blandat och gett en hel del denna säsongen.

  • Shakhtar spelar en offensivt inriktad fotboll.

  • Shakhtar har stått för sju mål framåt i deras två senaste matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Blandar och ger

Hittills sett till säsongen har Real Madrid pendlat för mycket i deras prestationer. Stundtals har de visat prov på deras extremt höga nivå och då är det inte många klubbar ute i Europa som matchar Real Madrid. Likväl allt för ofta har de efter bra prestationer inte riktigt gått att känna igen matchen efter. I helgen vann Los Blancos borta mot Elche efter två mål av Vinicius Junior. Real Madrid spelade sista halvtimmen med en man mer, ändå lyckades Elche skapa nerv i matchen med ett sent reduceringsmål. Försvarspelet har sett till säsongen inte imponerat märkbart och Real Madrid fortsätter som de ofta gör att släppa in mål. Trots att det finns saker att anmärka på om Real Madrid ligger de bra till i La Liga och leder denna Champions League gruppen. Real Madrid har all anledning att var nöjda med säsongstarten men det finns förbättringspotential för Ancelotti att adressera.

Shakhtar har inte riktigt fått till det under inledningen av detta gruppspelet. De står på en poäng efter tre spelade matcher, ska ukrainarna vara med och utmana krävs det därför ett bra resultat i detta mötet. Senast på hemmaplan blev de dock förnedrade av Real Madrid som vann med hela 0-5. Shakhtar har därför både viktiga poäng och revansch att spela för.

Målspelet synas

Shakhtar går starkt hemma i det inhemska ligaspelet där de som alltid det senaste åren gör upp med Dynamo Kiev. För tillfället är de tre poäng bakom antagonisterna, formen är likväl fin med fyra raka segrar där de dessutom stått för sju mål på det två senaste matcherna. De Zerbi som rekryterades som ny tränare inför säsong vill spela en offensiv fotboll med sina lag. Trots det har Shakhtar ännu inte lyckats gör mål i detta gruppspelet. Vilket sett till kvaliteten ukrainarna besitter är för dåligt, dock tack vare det är oddset på att båda lagen gör mål väldigt högt satt. Vilket jag väljer att syna att båda lagen kommer att lyckas med i detta mötet.

Synonymt med Real Madrids säsong hittills har varit att de släpper in för mycket mål. Där fyra av deras fem senaste matcher har slutat med att båda lagen hittat nätet. Shakhtar har även mycket kvalitet i detta laget och behöver verkligen få med sig ett resultat från Bernabéu. De kommer därför behöva gå framåt i denna matchen. Shakhtars offensiv har dessutom visat gyllne form på sistone och jag ser inte de lämna planen mållösa. Real Madrids offensiv vet vi vad den är kapabel till där de bara lämnat planen mållösa i två av deras femton spelade matcher hittills. Givet dessa förutsättningar synar jag att det blir mål åt båda hållen och tar till vara på ett väldigt fint odds.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Real Madrid - Shakhtar
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.