Daniel Jacobsson|2 november, 2022, 12:40

Jag väljer att spela på Man United i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Erik ten Hag har fått ordning på Manchester United.

  • Bortaspelet har varit sisådär för United senaste månaderna men skall kunna hota ett skadedrabbat Sociedad.

  • Manchester United vill ha förstaplatsen.

  • Båda lagen har tighta spelscheman. Real Sociedad lär inte vilja riskera Sörloth om han nu är fortsatt osäker.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Man United hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stjärnan saknas

Alexander Sörloth saknades i Real Sociedads förlustmatch mot Real Betis i helgen. En annan spelare som fortsätter saknas i La Real är Mikel Oyarzabal, som ändå får ses som lagets bästa spelare när han är skadefri. Även Alexander Isaks raka ersättare i Umar Sadiq saknas för att nämna nästa offensiva hot. Det här skall man lösa och försvara mot ett hungrigt, starkt och motiverat Manchester United. Förstaplatsen innehar man efter den första matchen mot Manchester United, för det är just den vinsten som håller spanjorerna före gästerna inför den sista omgången av gruppspelet.

Real Sociedad kommer att ställa sig lågt och försöka försvara hem det här. Jag tror att man får problem, speciellt när den offensiva spetsen saknas och skulle även norrmannen Sörloth saknas här blir det ingen vidare spets mot Martinez, Lindelöf, Maguire eller vad Ten Hag väljer att starta med. Real Sociedad är aningen tunna just nu och får nöja sig med en andraplats.

Fungerande

Nu skall vi ta oss till en såpass ovanlig faktor att det var bra med tid sedan det hände senast. Men Manchester United är faktiskt riktigt bra just nu och Erik ten Hag har fått igång maskineriet i sin nya klubb. Det kommer säkert blanda och ge en del i prestation, men att man ser framsteg är alltid något och då är det här ett lag som både utmanar om titlar i Europa League och Premier League, trots att man hamnat en bit bakom Manchester City och Arsenal i ligaspelet. Det kommer inte hända i år, men det här året kan ändra mycket i lägret. Cristiano Ronaldo är nästa nyckel, som Erik verkar vilja få in i spel desto mer det går nu.

Skulle världsstjärnan få sin sista pik i karriären blir United ett lag att räkna med över tid. Antony, Sancho och Bruno Fernandes är tre ytterligare spelare som behöver hitta en formtopp inom en snar framtid för att det skall hända i nutid. Manchester United är hur som helst ett lag att luta sig på i mötet med Real Sociedad, för det är nämligen för mycket som stämmer i engelsmännens lag än tidigare och då skall man kunna knipa förstaplatsen i Spanien här. Självförtroende finns och spetsen kommer avgöra det här oavsett hur mycket man roterar.

fotboll, europa league
|
units: 4/5 - spelstopp: 18:45
Sociedad - Man United
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.