Joakim Östman|2 november, 2021, 12:30

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Första mötet resulterade i över 2,5 mål.

  • Två av Sheriff Tiraspols tre matcher i denna gruppen har haft ett resultat över 2,5 mål.

  • Inter har visat upp en fin form med två raka segrar.

  • Sheriff Tiraspol har gjort mål i alla deras CL-matcher hittills.

  • 65% av Inters matcher den säsongen har resulterat i över 2,5 mål.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2,5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Öppen grupp

På förhand var det inte många som gick i igång på Grupp D i denna upplaga av Champions League. Gruppen såg ut att ha två tydliga favoriter i Real Madrid och Inter som bara skulle avancera. Möjligtvis kunde man tänka sig att Shaktar skulle kunna var med och bråka lite med dessa lagen. Istället har det blivit Champions League debutanterna Sheriff Tiraspol som är med och utmanar. Sheriff Tiraspol har hittills tagit sex av nio möjliga poäng där de bland annat har slagit Real Madrid på bortaplan. Tillsammans med Real Madrid innehar det inför denna omgången det två platserna för avancemang. Efter förlusten senast mot Inter har Sheriff Tiraspol studsat tillbaka och vunnit tre raka matcher i ligaspelet. 

Inter hade satt sig i ett prekärt läge i denna gruppen efter det öppnande två omgångarna. De regerande italienska mästarna studsade dock tillbaka i förra omgången när de vann mot just Sheriff Tiraspol. Matchen slutade 3-1 och Inter visade den gången att de är det bättre laget. Inter har därför inför det avslutande tre omgångarna fyra poäng och med det två poäng upp till Sheriff Tiraspol. Förutsättningarna är därför klara för Inter, här måste de återigen vinna för att sätta sig själva i förarsätet inför det avslutande matcherna.

Målrikt senast

Onsdagens gäster Inter åker till Moldavien i fin form där de är obesegrade i deras fyra senaste matcher. Inter har dessutom vunnit det två senaste av dessa matcherna. Avancemang vidare från denna gruppen är en kravställning Inter har på sig. Sett till truppen och den höga nivån Inter har visat under säsongsinledningen ska ambitionerna dessutom vara att gå långt i denna turneringen. Inför det andra mötet med Sheriff Tiraspol krävs det en seger från Inters sida. Italienarna kliver också in som favoriter i detta mötet, även fast Sheriff Tiraspol visats sig vara en bra mycket svårare uppgift än många trodde på förhand. Inter är även tydliga favoriter hos oddsbolagen vilket gör att bortasegern saknar spelvärde.

Likt senast väljer jag istället att syna att det blir en målrik match. Då var det målchanser åt båda hållen och båda lagen visade kvaliteten som finns framåt i banan. Sheriff Tiraspol har visat i alla deras matcher att det är betydligt bättre än vad jag med flera andra trodde på förhand. De har stått för fem mål hittills i gruppen och jag tror inte det lämnar planen mållösa i detta mötet. Inter har offensivt sett hållit en extremt hög nivå hela säsongen och 65% av deras matcher har resulterat i över 2,5 mål. Två av Sheriff Tiraspols tre matcher i denna gruppen har även haft ett resultat över 2,5 mål. Jag är därför tämligen övertygad att vi får se minst tre mål även i detta mötet.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Sheriff Tiraspol - Inter
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.