Joakim Östman|2 november, 2021, 12:34

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt i första mötet i gruppen mellan dessa lagen.

  • Tre av Sporting Lissabons fem senaste matcher har resulterat i över 2,5 mål.

  • Fyra av Besiktas fem senaste matcher har gått över 2,5-linan.

  • Båda lagen har i två av deras tre öppnande Champions League matcher haft resultat över 2,5 mål.

  • Båda lagen besitter offensiv kvalitet och lämnar sällan planen mållösa.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2,5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Lysande form

De regerande portugisiska mästarna Sporting Lissabon har verkligen hittat formen på sistone. Inför mötet mot Besiktas har de sex raka segrar, jag varnar därför Dortmund och Ajax i denna gruppen att Sporting Lissabon kommer vara med och utmana. Sporting Lissabon som dominerade den portugisiska ligan förra säsongen har ett av det mest intressanta tränar namnen ute i Europa. 36-åriga Rúben Amorim har stått för succé resultat sedan han rekryterades till huvudstadslaget. Där han i hans första hela säsong förra året vann ligan med Sporting Lissabon, där de dessutom bara förlorade en match under hela ligaspelet. Denna säsongen startade Sporting Lissabon något trögt men har på sistone kommit igång ordentligt. Efter den senaste tidens starka period ligger de nu tvåa i portugisiska ligan med samma poäng som ligaledarna Porto. Laget är minst lika starkt som succé laget förra säsongen och ambitionerna är att ta sig vidare från denna gruppen.

Besiktas hade höga ambitioner inför säsongen efter förra säsongen ligatitel. Besiktas stod för flera starka nyförvärv där de bland annat lockade Miralem Pjanić till klubben. Säsongstarten har inte levt upp till förväntningarna, tre omgångar in i gruppspelet kan vi i princip därför räkna bort Besiktas chanser till avancemang. De står på noll poäng efter det tre öppnande matcherna och senast förlorade de på hemmaplan med hela 1-4 mot Sporting Lissabon. I det inhemska ligaspelet har de också halkat efter och de har sju poäng upp till serieledning från deras fjärdeplats.

Tar chansen

Sporting Lissabon tog vara på chansen att hänga med gruppledarna Ajax och Dortmund i med segern senast. Där de fullständigt körde över Besiktas med 1-4, de innebär att Sporting Lissabon nu står på tre poäng i gruppen. Segern gav likväl bara portugiserna kontakt och Sporting Lissabon måste vinna denna matchen också om de ska utmana på riktigt. Sett till lagens formkurvor ska det inte vara något snack i denna matchen. Sporting Lissabon är givna favoriter på förhand, de visade verkligen vilken hög nivå de håller i senaste mötet mot Besiktas och här synar jag att de tar chansen. Likväl är oddset på en hemmaseger väldigt lågt och jag finner inget större spelvärde i det.

Jag siktar istället in mig på ett målspel att det blir över 2,5 mål i denna matchen. Det spelet satt i senaste mötet där det blev fem mål i matchen, fyra av Besiktas fem senaste matcher har även det gått över 2,5-linan. Besiktas lämnar nästintill aldrig planen mållösa trots att laget befinner sig i en svaga. Båda lagen har dessutom i två av deras tre öppnande Champions League matcher haft resultat över 2,5 mål. Dessa lagen predikar en offensiv fotboll och båda lagen har sin spets i offensiven. Givet dessa förutsättningar känns spelet självklart, det blir ett nytt målkalas med minst tre mål i matchen!

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Sporting Lissabon - Besiktas
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.