Kevin Andersson|2 november, 2023, 09:00

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vegas har vunnit åtta av de tio senaste matcherna mot Winnipeg.

  • Vegas vann samtliga tre matcher mot Winnipeg förra säsongen.

  • Vegas är om möjligt ännu bättre än förra säsongen och jag tror dem tar en seger här också.

Målvaktsspelet en stor faktor

Golden Knights förblir obesegrade under ordinarie tid den här säsongen efter sin hemmaseger mot Montreal under måndagen med 3-2. Vegas tillskriver detta rekord till flera faktorer, inklusive deras offensiv som i genomsnitt gör 3,50 mål per match den här säsongen. Deras försvar har också spelat en avgörande roll i deras segrar och rankas trea i mål per match emot med 2,20, samt ett boxplay som rankas sexa i NHL med 89,7%. All denna statistik visar på en anmärkningsvärd förbättring från förra säsongen när Golden Knights rankades 14:e i mål per match med 3,26 och elva i mål emot med ett genomsnitt på 2,74 mål mot per match.

Vegas framgång beror till stor del på deras målvaktsspel. Golden Knights har roterat mellan sina två målvakter istället för att ha en fast startmålvakt. Adin Hill har imponerande siffror med ett rekord på 5-0-1 den här säsongen, med ett målsnitt på 2,11 och en räddningsprocent på .923. Den andra målvakten, Logan Thompson, har ännu inte förlorat en match i de fyra matcher han har spelat. Hans målsnitt är 2,21 och räddningsprocenten är .930. Att ha en målvakt med så imponerande siffror är sällsynt, och att ha två är en enorm fördel för Golden Knights. Det gör deras lag till ett av de mest balanserade och jämna i NHL.

Problem med special teams

Winnipeg Jets har en resultatrad på 4-3-2, men de åkte på en förlust på hemmaplan mot Rangers under måndagen med 2-3. Detta var deras andra förlust på övertid i rad. Det verkar som om Jets har haft svårt att avsluta matcher på sistone, vilket kan bero på deras dåliga prestation i special teams. För närvarande rankas Winnipeg 27:a i powerplay-procent med 11,8% och 29:a i NHL i boxplay med 71,9%. Trots det har Jets haft framgång med sitt 5 mot 5-spel och ligger på 12:e plats i ligan med 3,22 mål per match.

Det är mycket troligt att vi kommer att se Connor Hellebuyck som startmålvakt för Jets. Trots hans senaste förlust mot Rangers på övertid har han spelat bra. Den här säsongen har Hellebuyck en resultatrad på 4-2-1, med ett målsnitt på 2,96 och en räddningsprocent på .898. Innan matchen mot New York hade Hellebuyck en segersvit på tre matcher med ett målsnitt på 1,64 och en imponerande räddningsprocent på .948. Jets förlorade tidigare under säsongen mot Golden Knights med 5-3 och något liknande är att vänta här!

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 03:00
Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.