Joakim Östman|2 december, 2023, 10:34

Jag väljer att spela på målspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Toppmöte i La Liga, offensiverna visar vägen.

  • Atletico Madrids La Liga matcher har i 76,92% resulterat i över 2,5 mål.

  • Barcelonas La Liga matcher har i 57,14% resulterat i över 2,5 mål.

  • Atletico Madrid har snittat 2,30 mål per match i La Liga.

  • Barcelona har snittat 1,92 mål per match i La Liga.

Rotationen i fokus

Barcelona har efter stark säsongsinledning kommit att tappa formen lite på sensate tiden och någonstans är känslan att tränare Xavi allt för ofta roterar bort sig. Xavi har åtminstone inte hittat en startelva han tror på i match efter match och även om man såklart måste rotera med tanke på spelschemat kan det tyckas vara till överdrift stundtals i Barcelona. 

Barcelona inledde La Liga spelet efter uppehållet med att tappa poäng mot Rya Vallecano och även om modståndet i sig är relativt bra, dög inte Barcelonas prestation vilket ledde till poängtapp. Under veckan studsade likväl Barcelona tillbaka när de på hemmaplan besegrade Porto med 2-1 i Champions League och med det säkrade avancemanget samt i praktiken även gruppsegern.

La Ligas formstarkaste lag under den senaste perioden tillsammans med Girona stavas Atletico Madrid, där Diego Simeone onekligen fått fart på sina mannar efter några svagare säsonger. Atletico Madrid kommer från segrar i sju av deras åtta senaste La Liga matcher och med det har man verkligen gjort sig relevanta i ett titel-race snack. Atletico Madrid har med en match mindre spelade fyra-poäng upp till serieledande Real Madrid och tittar vi till expected points ligger de i topp tillsammans med Barcelona.

Atletico Madrid spelade även det under veckan i Champions League där de genom en övertygande bortaseger mot Feyenoord säkrade avancemanget. Inför sista omgång har Atletico Madrid även gruppsegern i egna händer, där ett kryss på hemmaplan räcker för att säkra förstaplatsen.

Blir åka av

Det var längesen mötet Barcelona – Atletico Madrid kändes såpass hett som inför helgen och mycket har med att båda ser ut att vara i titelstriden på allvar att göra. Som tidigare nämt är det Barcelona och Atletico Madrid som sett till expected points har presterat bäst hittills även fast de hittas på en tredje respektive fjärde plats i tabellen.

Ser vi till förutsättningarna är det inget snack om att gästerna Atletico Madrid kliver in i mötet formstarkast, Diego Simeones mannar har ett momentum just nu som ser svårstoppat ut och det blir sannerligen intressant att se hur det står upp mot Barcelona. För det får trots allt sägas att Barcelona på hemmaplan måste ses som favoriter på förhand, där man trots inget spel på Camp Nou vunnit sex av sju hemmamatcher i La Liga. 

Atletico Madrid har även framförallt visat upp ett brutalt starkt hemmafacit under säsongen men på bortaplan har det visat sig var desto mer mänskliga. Givet Barcelonas dalande formkurva håller vi oss dock borta från spel på segrare och här riktar vi istället in oss på ett målspel.

Både Barcelona och Atletico Madrid har haft en ruggig slagkraft offensivt under säsongen där gästernas anfallsduo Griezmann/Morata kanske rent av är hetast i Europa just nu. Atletico Madrid har snittat 2,30 mål per match i La Liga medans Barcelona snittat 1.92 mål per match. Här synar vi därför att det blir åka av och över 2,5 mål är spelet som väljs!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Barcelona - Atletico Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.