Daniel Jacobsson|2 december, 2023, 11:52

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tottenham fortsätter stå med hög backlinje med noll respekt mot motståndet.

  • Manchester City vände 0-2 till 3-2 mot Leipzig i veckan.

  • Två lag som kommer bjuda upp offensivt.

Målfest

Hade jag fått välja en match att se här och nu är det Manchester City-Tottenham i Premier League. Det är precis vad som väntar under söndagen också. Här kommer det bli riktig körning från Tottenham, vilket öppnar upp för Pep Guardiola och Manchester City. Världens bästa tränare möter den starkaste uppstickaren för tillfället. Spurs har visserligen tappat formen i fart med en och annan skada, men oavsett hur förutsättningarna är väljer Ange Postecoglou att fortsätta spela sitt spel. Det är något han verkligen fått in i den här klubben.

Manchester City stod för en enorm vändning i Champions League under veckan och det visar återigen hur bra man är. Erling Haaland målskytt igen, i ett City som sticker ut på flera fronter. Det snackas för lite om att Kevin de Bruyne är utanför det här laget skadad, hur bra hade man inte varit om han spelat alla dessa matcher? Det är något man får fundera över framöver. Nu har man inte ligaledningen längre och därför blir det extra viktigt att vinna söndagens stormöte på Etihad Stadium. Full fart.

Ingen respekt

Ange Postecoglou har onekligen fått säga sitt i dagens Tottenham. Oavsett förutsättningar, motståndare och allt det där så är det samma matchplan. Det är svårt att inte tycka om greken som tagit Spurs med storm. Det efter att Harry Kane lämnat och förväntningarna på laget sänkts ytterligare. Nu är ansvaret för Son, Kulusevski och övriga i offensiven ännu större och det har man levt upp till. Den senaste veckornas form har varit sisådär. Det efter att ha fått avstängningar och skador som straffat. Men filosofin är fortsatt den samma och jag tror inte man frångår det mot City heller. Inte överdrivet mycket åtminstone.

En hög backlinje mot Manchester City skall bli otroligt kul att se. Det skall också bli intressant om man kan mäta sig med Pep Guardiola och gubbarna. Tveksamt, men framåt kommer man få säga sitt och man kommer säkert vara med och hjälpa till målspelet. Överspelet är i högsta hugg enligt många och även mig. Det är precis vad vi klickar i inför den här matchen.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 17:30
Man City - Tottenham
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.