Joakim Östman|2 februari, 2022, 11:24

Jag väljer att spela på att Real Madrid avancerar. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Madrid har vunnit det fem senaste inbördes mötena.

  • Real Madrid har visat klassen säsongen igenom hemma i spanien.

  • Athletic Bilbao har säsongen igenom haft svårt att hitta en jämnhet.

  • Real Madrid har den starkare truppen och ska ses som favoriter.

  • Real Madrid är alltid starka i utslags-matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Real Madrid avancerar hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Visat klassen

Den spanska ligafotbollen rullar åter igång till helgen och här smygstartar vi med kvartsfinalerna av Copa del Rey. Efter ett tio-dagars uppehåll utan spel för serieledande Real Madrid åker de till Bilbao för att ta sig an Athletic Bilbao. På Real Madrid är kraven alltid stora och säsongens Copa del Rey är givetvis en titel som är deras att förlora. Real Madrid är solklart det bästa laget kvar i turneringen då lag som Barcelona, Athletic Madrid och Sevilla redan blivit utslagna. Visserligen åker ingen till San Mamés och städar av Athletic Bilbao men här måste Real Madrid ses som favoriter att avancera. Real Madrid har visat upp en självklarhet under hela säsongen och än så länge har de varit numret för stora för allt motstånd hemma i Spanien. Real Madrid visade även upp detta när säsongens första titel bärgades mot just Athletic Bilbao i Supercup-finalen. Med den segern inte alltför långt bak i vetskap är det givetvis ett självsäkert Real Madrid som laddar upp för torsdagens kvartsfinal.

Början på det nya kalenderåret har onekligen inte varit tråkigt för Athletic Bilbao som redan deltagit i tre olika tävlingar. Där de bland annat som tidigare nämt förlorade Supercup-finalen mot Real Madrid med 2-0. Desto positivare miner var det efter att Athletic Bilbao avancerade vidare till kvartsfinal i Copa del Rey. I åttondelsfinalen stod Barcelona för motståndet och efter en galet underhållande match, lyckades Athletic Bilbao med hjälp av förlängningsspel säkra avancemanget. Atletico Bilbao har även startat ligaspelet 2022 på ett bra sätt, där de på deras hittills tre spelade matcher har spelat in sju av nio möjliga poäng.

Avancerar vidare

Liksom Real Madrid kommer onekligen även torsdagens hemmalag Athletic Bilbao som ett självsäkert gäng efter en fin start på det nya året. Efter en säsong som hittills var mycket upp och ner för Athletic Bilbao ser de mer o mer ut att ha hittat rätt på sistone. Likväl med ett tio-dagars uppehåll för båda dessa lagen är det såklart svårt att bedöma dagsformen hos lagen inför kvartsfinalen. För mig är det dock en självklarhet att Real Madrid måste ses som favoriter till att lösa ett avancemang. Med vinnarkulturen kring klubben samt säsongens hittills fina spel är detta matcher Real Madrid vinner. Likaså ska dock inte Athletic Bilbao underskattas i detta mötet, då de gång på gång visat att det höjer sig mot tuffare motstånd särskilt hemma på San Memés.

Trots detta håller jag ändå Real Madrid som favoriter i detta mötet vilket säger en del om deras hittills väldigt starka säsong. Real Madrid har även onekligen haft ett övertag på Athletic Bilbao under en längre period. Det fem senaste inbördes mötena har alla slutat på samma sätt och då med en Real Madrid-seger. Det är dessutom bara knappt en månad sedan Real Madrid ganska komfortabelt vann Supercup-finalen med 2-0, med de sagt kan vi nog konstatera att bortalaget har ett mentalt övertag inför torsdagens möte. Real Madrid har även en starkare trupp och detta är matcher där klubbens DNA andas att ta sig vidare från. Givet dessa förutsättningarna är därför spelet självklart, här synar vi att Real Madrid löser avancemanget!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:30
Athletic Bilbao - Real Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.