Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester City har hållit nollan i fem raka ligamatcher.

  • Man City har vunnit tolv raka matcher. Segersviten är ett nytt klubbrekord.

  • City-försvaret har höjt sig rejält sedan Ruben Dias kom till klubben. Portugisen har verkligen tagit en ledarroll och lett laget till nya höjder.

  • Burnley är väldigt uddlösa framåt. De har endast gjort 13 mål i deras 20 ligamatcher.

  • Spelet har suttit i sex av deras sju senaste inbördes möten.

Uddlösa framåt

Sean Dyche och hans mannar har överraskat flera säsonger i rad. Klubben har lyckats skapa grymma resultat trots att förutsättningarna har varit emot dem. Burnley har lyckats cementera sig i Premier League trots väldigt små medel jämfört med flera andra klubbar. Men den här säsongen har det gått lite tyngre för hemmalaget än vanligt.

Deras två vinster mot formstarka Aston Villa och giganten Liverpool var ruskigt viktiga för hemmalaget. Skrällarna har gett Burnley ett bekvämare avstånd ner till den förödande bottenstriden. Just nu hittas hemmalaget på en 16:e plats med 22 inspelade poäng, vilket är åtta poäng mer än Fulham som befinner sig under strecket. Det återstår att se ifall Burnley kan lyckas stanna kvar ännu en säsong trots en relativt svag spelartrupp. Det är framförallt i offensiven som det brister, Burnley har endast gjort 13 mål på 20 ligamatcher den här säsongen. Vi tror att Dyche mannar blir väldigt uddlösa framåt när de ställs mot ligans starkaste försvar!

Dias-effekten

Vi betonade Burnley uddlösa offensiv, men det är framförallt bortalagets fina försvarsspel som lägger grunden för vårt spel. Sedan nyförvärvet Ruben Dias kom till klubben har Peps gäng verkligen fått en ledare i backlinjen. Portugisen har tagit Premier League med storm och samtidigt lyft hela City-försvaret. Vi har sett spelare som John Stones och Joao Cancelo ta ytterligare kliv i sin utveckling med Dias vid sin sida.

Dias har givit en liknande effekt till Citys försvar som Virgil Van Dijk gav Liverpool för en del år sedan. Manchester City slog ett klubbrekord i helgen med tolv raka segrar för första gången under klubbens 141 år. Med deras grymma facit är det ingen förvåning att gästerna gått upp i serieledning den här säsongen. Manchester City har hållit nollan i fem raka ligamatcher, vi tror på ytterligare en nolla när de ställs mot uddlösa Burnley!

Speltips.se ger tipset:

Man City vinner och håller nollan hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 1/2 kl 12.50

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.